Voetklep | Terugslagklep

Een voetklep is een terugslagklep die voorkomt dat de zuigleiding leegloopt wanneer de pomp uit staat. Om het vuil tegen te houden wordt deze klep gecombineerd met een zuigkorf of filterkorf. Het tegenhouden van vuil is noodzakelijk om blokkeringen en verstoppingen van de klep te voorkomen. Dit is zeer belangrijk, want een verstopte klep kan het functioneren van uw pomp ernstig belemmeren. De klep kan worden geleverd in een messing, aluminium en PP uitvoering. Ook kan hij worden geleverd met een handige leegloophendel. 

Voetklep en terugslagklep: onmisbaar voor iedere pomp

De tussenklep kan zowel tussen de leiding worden geplaatst of als voetklep worden gebruikt. Dankzij de kegelafdichting is deze uiterst geschikt voor het toepassen in een beregeningspomp. De voetklep of terugslagklep werkt als een ventiel dat water in één richting duwt. De sluiting van de klep kan worden geregeld door middel van een veer of door de zwaartekracht. De eenvoudige werking van deze klep maakt hem zeer onderhoudsvriendelijk en populair. Niet voor niets vinden we dit soort kleppen terug in vele verschillende vormen en soorten waaronder de kleppen in riolen en auto's. Voor een optimale werking van uw pomp is een klep noodzakelijk. Door deze te combineren met een filterkorf plaatst u een kleppensysteem die zowel de werking als de levensduur van uw zal optimaliseren. Hiermee wordt een klep een onmisbaar onderdeel van uw pompsysteem. In het assortiment zijn vele verschillende kleppen en filters te vinden. Zo vindt u altijd de geschikte combinatie.

Alle kleppen worden geleverd vanuit eigen voorraad en zijn dus razendsnel te leveren. Neem contact met ons op wanneer u wilt weten welke klep het meest geschikt is voor uw situatie. Hiermee krijgt u advies op voor uw ideale voetklep en terugslagklep!



  • 10.000+ producten
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x