BEREGENING

Beregening: van tuinsproeier tot een complete beregeningsinstallatie

De beregening of irrigatie van uw tuin is een essentieel proces dat uw planten en gazon voorziet van voldoende water tijdens droge perioden. Iedereen kent ze wel; de tuinsproeiers die gedurende de lente- en zomermaanden vele tuinen in topconditie houden. De meest bekende is pop-up sproeier. Deze sproeiers zijn eenvoudig instelbaar en zijn enkel zichtbaar wanneer ze in gebruik zijn. Na de sproeisessie zal hij terugzakken in de grond. Ze zijn verkrijgbaar voor kleine en grote tuinen en gemakkelijk aan te sluiten op uw buitenkraan. Merken waaronder Rainbird en Hunter bieden tuinberegening aan voor elke oppervlakte. Ook voor grote projecten zoals de irrigatie voor een voetbalveld of park vindt u dankzij het ruime assortiment altijd de juiste beregeningsinstallatie.

Uw optimale beregeningsinstallatie

Om het juiste beregeningssysteem samen te stellen is het belangrijk om te weten waaruit deze installatie bestaat. Diverse onderdelen zoals tuinsproeiers, leidingen en druppelslang werken samen om uw moeiteloos te voorzien van voldoende water. Vaak worden deze onderdelen aangestuurd door een beregeningsautomaat die zorgt dat de tuinberegening volledig instelbaar is. Een eventuele toevoeging van een beregeningspomp verzekert het systeem ten allen tijden van voldoende druk. Met het aanleggen van een waterbron realiseert u een voordelige wijze om u installatie van water te voorzien. Door dit te combineren met het installeren van een bronpomp beschikt u over een oneindige, voordelige watervoorziening.

Bij een juiste plaatsing van de beregeningsinstallatie zullen vrijwel alle onderdelen ondergronds te vinden zijn. Wanneer er waterdruk op de sproeiers komt schakelen deze in en komen ze boven de grond. Wanneer de druk wegvalt zakt hij weer terug. De beregeningsautomaat houdt rekening met het weer en de bijbehorende vochtigheidsgraad. Hierdoor weet hij wanneer het onnodig is om te sproeien. Een zekerheid die u het sproeiwerk volledig uit handen neemt. Zo kunt u gerust een weekje extra vakantie boeken zonder dat u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw tuin en gazon.

Stel zelf uw ultieme irrigatiesysteem samen

Dankzij het ruime assortiment en onze expertise op het gebied van beregening stelt u eenvoudig uw eigen installatie samen. Om het u eenvoudig te maken hebben wij alvast complete beregeningsets voor u samengesteld. Afhankelijk van uw wensen vindt u hier altijd de juiste set die uw tuin en gazon moeiteloos in topconditie krijgt en behoudt tijdens droge perioden.

Van tuinsproeier tot druppelslang; alles is in het assortiment te vinden. Neem contact op wanneer u wilt weten welke set het beste past bij uw situatie. Zo krijgt u advies voor het beste irrigatiesysteem voor uw tuin!

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x