Druppelslang | Druppelleiding

Sorteer op:

Snelle levering
SKU: BE.401.102
€ 58,00 €48,50
-15% korting
Snelle levering
SKU: BE.401.104
€ 112,00 €95,00

De druppelslang is de beste irrigatieoplossing voor alle soorten planten, bomen en gewassen. Deze druppelleiding zorgt voor een zeer constante en effectieve irrigatie en beregening. Ten opzichte van een traditioneel sproeiersysteem wordt er tot 50% bespaart op de waterafgifte. Met dit druppelsysteem zijn uw planten altijd gegarandeerd van voldoende water. 

De slangen worden ruwweg in twee verschillende soorten geleverd: drukgecompenseerd en drukgereguleerd. Het grootste verschil tussen deze twee soorten zit in de afgifte van het water. Bij de drukgecompenseerde druppelslang heeft de druk geen invloed op de waterafgifte. Zowel aan het begin als aan het einde van de slang wordt evenveel water afgegeven. Weerstanden, hoogteverschillen en verschillen in de pompdruk vormen ook geen probleem voor de waterafgifte van deze slang. Hij is hiermee zeer nauwkeurig en constant in de waterafgifte. 

Elke druppelleiding in deze slang is voorzien van een klein vliesje. Deze zorgt ervoor dat de druppelaar altijd de opgegeven hoeveelheid water afgeeft. Om deze druppelslang goed te laten werken in minimaal 0,75 bar druk nodig.

Drukgereguleerde druppelleiding

Bij een drukgereguleerde druppelleiding neemt de druk af naarmate de lengte van de slang langer wordt. Dit komt doordat de weerstand in deze druppelslang een beperkte hoeveelheid water doorlaat. Deze slang geeft meer water aan het begin van de slang en minder aan het einde van de slang. Wanneer een gelijke waterafgifte belangrijk voor u is wordt de drukgecompenseerde slang aangeraden. De drukgereguleerde slang is een zeer voordelige oplossing voor uw beregenings- en bewateringsproblemen. Ze zijn leverbaar in rollengtes van 25 meter tot en met 100 meter.

Ook de afstand tussen de druppelaars is belangrijk. Een afstand van 30 cm is optimaal en garandeert een optimale waterverdeling. De druk speelt een rol de maximale lengte van de druppelslang. 

Er zijn vele mogelijkheden om uw optimale druppelsysteem te creëren. Neem contact op met ons voor advies voor de juiste druppelslang in uw situatie!

  • Voor 17:00 besteld = vandaag verstuurd
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x