Hunter magneetklep

Hunter magneetklep

Hunter heeft een breed assortiment magneetkleppen/magneetventielen met verschillende aansluitingen en doorlaat capaciteit. De magneetkleppen zijn vervaardigd uit high grade PVC en voorzien van een duurzaam membraan en spoel. Krachtig genoeg voor professioneel gebruik bij de zwaarste toepassingen. 

De PGV "Jar Top" serie is tevens voorzien van een schroefdeksel voor eenvoudige demontage. Er hoeven verder geen schroeven los gedraaid te worden. Deze versie wordt zowel met als zonder flowcontrol geleverd en heeft een doorlaat capaciteit van 7,5 m³ per uur.

Bij de Hunter PGV serie is tevens een extra onderaansluiting zodat de magneetventiel in een hoek van 90º aangesloten kan worden. De PGV serie heeft een doorlaat capaciteit van tussen de 7m³ en 27m³ per uur.

Standaard worden de Hunter magneetkleppen geleverd met 2 jaar garantie.

Hoe werkt een magneetklep

In de benaming wordt het al prijsgegeven. Een magneetklep bevat een elektromagneet. Deze wordt geactiveerd als er stroom door de spoel loopt. Vervolgens worden de ijzeren kernen in een lineaire beweging naar het centrum van de spoel getrokken, waardoor de klep geopend wordt. Het tegenover gestelde gebeurt wanneer er geen stroom meer door de spoel loopt. Hierdoor zal de klep zichzelf weer sluiten en kan er geen water meer doorheen getransporteerd worden. Op deze manier kun je aparte sectoren creëren. Het te besproeien gebied kan hierdoor effectief ingedeeld worden met een optimale inzet van de pomp.

Wat is flowcontrol

Flowcontrol of ook wel drukregelaar zorgt ervoor dat er een constante gelijke druk wordt doorgevoerd naar de sproeiers. Hierdoor behoudt u constant een egaal sproeibeeld en kunnen verschillende kleppen probleemloos geopende en gesloten worden. 
  • Gratis verzending vanaf €150,- (m.u.v. PE, PVC & drainage 150 meter rollen)
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x