RainBird magneetklep | Rainbird magneetventiel

RainBird magneetklep

RainBird heeft een breed assortiment magneetkleppen/magneetventielen met verschillende aansluitingen en doorlaat capaciteit. De magneetkleppen zijn met uitzondering van de messing uitvoering, vervaardigd uit PVC en voorzien van filters om de spoel te beschermen tegen vervuiling om de betrouwbaarheid te kunnen garanderen. 

De Jar Top is voorzien van een schroefdeksel voor eenvoudige demontage. Er hoeven verder geen schroeven los gedraaid te worden. Deze versie wordt met flowcontrol geleverd en heeft een doorlaat capaciteit van 9 m³ per uur.

De RainBird PGA serie is verkrijgbaar tot 2" buitendraad aansluiting met een maximale doorlaat capaciteit van 34 m³ per uur. Deze serie is tevens voorzien van debietregeling. Debietregeling of ook wel drukregelaar zorgt ervoor dat er een constante gelijke druk wordt doorgevoerd naar de sproeiers. Hierdoor behoudt u constant een egaal sproeibeeld en kunnen verschillende kleppen probleemloos geopend en gesloten worden. 

De PEB serie van RainBird is een magneetklep die een warmere doorlaat temperatuur kan weerstaan, tot maximaal 66°C. Ook met de maximale werkdruk van 14 bar en een maximale capaciteit van 46 m³ per uur onderscheid deze magneetklep zich van de rest. Met drie uitvoeringen binnen deze serie is er altijd een geschikte keuze te maken.

Hoe werkt een magneetklep

In de benaming wordt het al prijsgegeven. Een magneetklep bevat een elektromagneet. Deze wordt geactiveerd als er stroom door de spoel loopt. Vervolgens worden de ijzeren kernen in een lineaire beweging naar het centrum van de spoel getrokken, waardoor de klep geopend wordt. Het tegenover gestelde gebeurt wanneer er geen stroom meer door de spoel loopt. Hierdoor zal de klep zichzelf weer sluiten en kan er geen water meer doorheen getransporteerd worden. Op deze manier kun je aparte sectoren creëren. Het te besproeien gebied kan hierdoor effectief ingedeeld worden met een optimale inzet van de pomp.

Een magneetklep of magneetventiel wordt aangesloten op de beregeningscomputer via een stuurstroomkabel. Via deze kabel kan de computer een signaal naar de magneetklep sturen voor het openen of dichten van de kleppen. Indien er met meerdere zones/sectie gewerkt wordt, worden de magneetkleppen op een manifold gekoppeld. Dit is een verdeelstuk van waar de hoofdleiding afgetakt wordt naar de verschillende zones. 

Wat is flowcontrol

Flowcontrol of ook wel drukregelaar zorgt ervoor dat er een constante gelijke druk wordt doorgevoerd naar de sproeiers. Hierdoor behoudt u constant een egaal sproeibeeld en kunnen verschillende kleppen probleemloos geopende en gesloten worden. 

   • 10.000+ producten
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x