Pop-up sproeiers

Tip van Dennis

Zorg dat de tyleenslang onder uw sproeier op een minimale diepte van 30 cm zit. Met behulp van een swingjoint kunt u gemakkelijk zelf de diepte bepalen.

Tuinsproeiers - voor een optimale tuinberegening


De tuinsproeier is tijdens de droge perioden van het jaar vaak in vele tuinen hard aan het werk. Er zijn vele verschillende soorten te verkrijgen. Afhankelijk van uw toepassing is er altijd de juiste sproeier te vinden. Ze zijn geschikt voor de beregening van gazon, border en zelfs gehele voetbalvelden, hockeyvelden en golfbanen. Wanneer u beschikt over een kleinere oppervlakte met gewassen die kwetsbaar zijn kiest u voor een nevelaar. Door dit te combineren met een druppelslang creëert u eenvoudig een perfect beregeningssysteem die uw gazon constant voorziet van de juiste hoeveelheid water.

Pop-up sproeiers

De pop-up sproeier wordt steeds populairder onder zowel particulieren als industriële gebruikers. Deze sproeiers worden onder de grond geplaatst en komen naar boven wanneer ze in werking worden gesteld. Dit gebeurt wanneer hij voorzien wordt van voldoende waterdruk. Als deze druk wegvalt zal hij ook weer in de grond zakken. Een perfect systeem dat enkel zichtbaar is tijdens gebruik.

De keuze voor de juiste pop-up sproeier is afhankelijk van de oppervlakte die beregend wordt. Elke sproeier beschikt over een maximale sproeibereik,-pompcapaciteit- en waterdruk. Het sproeibereik is een belangrijke specificatie. U wilt immers dat een zo groot mogelijk oppervlak besproeit wordt. De maximale pompcapaciteit is het maximale aantal liters dat de sproeier per minuut of per uur kan sproeien. Ook de waterdruk is belangrijk. Kleinere varianten, waaronder de nevelaar, kunnen probleemloos met meerdere tegelijk op de waterleiding aangesloten worden. Bij gebruik van meerdere grotere sproeiers is de druk van uw waterleiding vaak onvoldoende om deze optimaal te laten functioneren.Om de juiste druk te realiseren kiest u voor een beregeningspomp. Afhankelijk van de gewenste druk zal de juiste pomp uw beregeningsinstallatie voorzien van voldoende druk.

 

Lees onze blog over het aanleggen van pop-up sproeiers in uw tuin >>

 

Hunter, Rainbird en Perrot sproeiers

In het assortiment zijn pop-up sproeiers van Hunter, Rainbird en Perrot te vinden. Deze merken staan garant voor hoogwaardig materiaalgebruik en innovatieve technieken. In het ruime assortiment is altijd uw ideale variant te vinden. Neem contact op wanneer u wilt weten welke het meest geschikt is voor uw situatie. Zo heeft u altijd de juiste tuinsproeier voor uw tuin!  • Voor 17:00 besteld = morgen in huis
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x