Tyleenslang HDPE beregeningsbuis

Sorteer op:

-31% korting
Snelle levering
SKU: AP.931.100
€ 21,63 €14,99
Snelle levering
SKU: LE.205.126
€42,63
Snelle levering
SKU: LE.205.117
€54,81
Snelle levering
SKU: LE.205.130
€71,50
Snelle levering
SKU: LE.205.116
€77,52
Snelle levering
SKU: LE.205.119
€93,50
Snelle levering
SKU: LE.205.118
€99,67
-33% korting
Snelle levering
SKU: LE.205.142
€ 223,60 €149,50
Snelle levering
SKU: LE.205.120
€170,00
Tip van Dennis 

Met een afdruipventiel zorgt u er altijd voor dat de leiding na beregening automatisch leegloopt. Zo voorkomt u dat bevriezing schade aanbrengt aan uw sproeiers.

HDPE beregeningsbuis: robuuste, solide tyleenslang

Deze tyleenslang is gemaakt van HDPE. Dit staat voor hogedichtheidpolyetheen. Dit is een zeer duurzame, stevige kunststofsoort die het milieu gering belast. Het wordt gefabriceerd uit olie bij lage druk door middel van een katalysator. Het resultaat is een kunststofsoort met een bijzonder hoge dichtheid. Dit waterbestendige materiaal is bestand tegen temperaturen tot 90 graden Celsius en beschikt daarnaast over een goede chemische bestendigheid. Niet voor niets is HDPE de meest gekozen kunststofsoort. 


Beregeningsbuis

Voor beregening is het niet nodig dat de tyleenslangen gekeurd zijn, omdat deze niet voor drinkwatertoepassingen gebruikt worden. De HDPE beregeningsbuis is dan ook een ongekeurde tyleenslang die ideaal is voor beregeningstoepassingen in tuinen & sportvelden. De slang is dikker en flexibeler dan de gekeurde HDPE buis. Je herkent deze ongekeurde slang aan het ontbreken van gekleurde lijnen die die doorgaans het keurmerk aangeven.

Verschil tussen LDPE en HDPE tyleenslang

Polyetheen (PE) wordt op twee manieren verwerkt tot kunststof. Wanneer het materiaal wordt verwerkt onder lage druk ontstaat hogedichtheidpolyetheen (HDPE). Dit materiaal is zeer sterk en kan werken met drukwaarden tot en met 10 bar (PN 10). HDPE wordt ook veel toegepast voor het maken van robuuste (vijver)bakken. 

Wanneer polyetheen wordt verwerkt onder lage druk ontstaat lagedichtheidpolyetheen (LDPE). Dit materiaal heeft een lagere dichtheid is daardoor flexibeler en soepeler. Dit maakt het makkelijk om te verwerken. LDPE wordt geleverd in buizen die bestand zijn tegen een maximale werkdruk van 6,3 bar (PN 6,3). De HDPE buis heeft een hardere polyethyleen wand dan de LDPE leiding en kan hierdoor hogere belasting aan. Ook kan deze PE buis een grotere doorvoercapaciteit aan.

SDR klasse

De SDR klasse geeft de verhouding tussen de buitenmiddellijn en de wanddikte van de buis. Hoe groter de wanddikte, des te meer inwendige druk kan de buis aan. Deze tyleenslang heeft een SDR waarde van 17 en valt hiermee in de drukklasse PN 10. 

Aansluiten van de tyleenslang

Voor het aansluiten hebben wij diverse hulpstukken, zoals de tyleen koppeling en PE elektrolas koppelingen. Ook gietijzeren flensafsluiters en watermeters behoren tot ons assortiment. Voor elke soort PE buis en PE leiding kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact om de geschikte tyleenslang te kiezen!

  • Voor 17:00 besteld = vandaag verstuurd
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x