Welke drainagebuis kopen? | Drainage aanleggen

  • Geplaatst op
  • 0
Welke drainagebuis kopen? | Drainage aanleggen

Wanneer u de keuze maakt om drainage aan te leggen moet u enkel nog de juiste drainagebuis kopen. Deze keuze is belangrijk voor het resultaat van het drainagesysteem. Wilt u weten welke drainagebuis u nodig heeft? Lees dan verder!

Welke drainagebuis kopen?

U heeft de keuze gemaakt om drainage aan te leggen? Een zeer verstandig besluit. Nu enkel nog de juiste drainagebuis kopen. Het kiezen van de juiste drainagebuis is belangrijk voor de werking. Ze zijn te verkrijgen van klein tot groot. De buis is enkel verkrijgbaar in een geperforeerde (kale) buis of met een omhulling om de buis. Deze omhulling werkt als een filter en voorkom vervuiling en verstopping in de drainagebuis. De omhulling is verkrijgbaar in kokos of PP (polypropyleen). Ook kunt u kiezen voor een drainebuis zonder omhulling:
 

Drainage met kokos
Drainage met PP450
Drainage met PP700
Drainage kaal blind
Drainage aanleggen: waarom?

Drainage aanleggen is in veel situaties dé oplossing voor wateroverlast. Deze overlast is in ons 'waterland' een veelvoorkomend verschijnsel. Het kan zich uiten in, onder of rondom uw woning. Door het plaatsen van de juiste drainagebuis voert u het overtollige regenwater af en wordt hiermee het grondwaterniveau verlaagd. Een te natte tuinbodem behoort hiermee tot het verleden.

Een drainagebuis is een geperforeerde PP of PE-buis. Dankzij de perforatie komt het af te voeren water terecht in de drainagebuis. Vervolgens wordt het water via deze buis afgevoerd naar een hoofddrain, riool of indien mogelijk een nabij gelegen sloot. 

Drainagebuis kokos

De buis met kokos houdt zeer fijne deeltjes tegen. Dit voorkomt een verstopte en dichtslaande drainagebuis. Een verschijnsel dat wij vaak zien bij het plaatsen in oergrond. In die gevallen wordt de drainage kokos variant aanbevolen.

Drainage kokos 

Kokos is een natuurlijk product, waardoor u beschikt over een duurzaam en ecologisch verantwoord afvoersysteem voor al uw overtollige water. Door het lichte gewicht is hij zeer gemakkelijk te plaatsen in uw tuin, rijbak of rondom het huis. Deze buizen met kokos gaan gemiddeld tien jaar mee. Dit komt doordat kokos een natuurlijk product is en dus helaas zal verteren.

Drainage kokos  
 

Drainage PP450

Wilt u langer genieten van uw drainagesysteem? Dan biedt de drainage PP450 uitkomst. Deze soort heeft polypropeen vezels als omhulling. Ook deze omhulling heeft een filterfunctie en beschermt de buis bij het vullen van de sleuf. Hij doet zijn werk gemakkelijk en snel. Door zijn lange levensduur is hij uitermate geschikt voor het aanleggen van een duurzaam drainagesysteem. Op kleigrond voelt de drainage PP450 zich echt thuis en hier kan de buis tot wel 50 jaar blijven liggen zonder weg te rotten. Dit is mogelijk dankzij de polypropeenvezel omhulling van de drainagebuis. Voor een goede afvoer van overtollig regenwater in kleigrond kiest u voor deze drainagebuis. Dankzij dit drainagesysteem beschikt u altijd over een droge ondergrond rond uw woning, tuin, sportveld of paardrijbak.

Drainage PP450  
 

Drainage PP700

Voor de ultieme werking is er de drainage PP700. Deze buis is omwikkeld met gerecyclede polypropeen vezels. Hiermee is dit type buis toepasbaar voor vrijwel elke voorkomende grondsoort. Zand,-veen- en kleigrond: overal voelt deze drainagesoort zich thuis.

Drainage PP700
 

Een voordeel ten opzichte van de PP450 is dat deze buis grovere vezels heeft. Dit resulteert in een lagere kans op verstopping door fijne gronddeeltjes. Ook deze buis gaat gemiddeld 50 jaar mee, waardoor u zeer lang kunt genieten van een geweldig drainagesysteem.

 

Drainage kaal blind

Wanneer u een lichte, veelzijdige drainagebuis zoekt dan is de drainage blind ideaal. Deze buis is gemaakt van zwart PE en uitstekend geschikt voor het afvoeren van overtollig water. Dankzij de geribbelde binnen- en buitenwand is deze buis goed bestand tegen de hoge gronddruk. Het PE materiaal zorgt daarnaast dat de buis over een hoge chemische bestendigheid beschikt. 

 De buis is niet geperforeerd en wordt daarom ook wel kaal blind genoemd. Een groot voordeel van het ontbreken van een omhulling is dat hij zeer licht van gewicht is. Daarnaast is hij hiermee geschikt voor vele verschillende doeleinden. De buis is eenvoudig te combineren met alle type drainagebuizen.

Neem contact met ons op wanneer u meer advies wilt bij het maken van de juiste keuze voor uw drainage en drainagebuis. Ook tijdens het drainage aanleggen kunnen wij u van goed advies voorzien. Hierdoor wordt de juiste drainagebuis kopen een stuk eenvoudiger!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden