RootBarrier RootPanels wortelbegrenzing

Sorteer op:

RootPanels wortelgeleiding

Wortelgeleiding is een onderdeel van boomverzorging en betreft het proces waarbij boomwortels zich op een ideale wijze ontwikkelen. Dit resulteert in stabiliteit van de boom en voorkomt beschadiging van de grond door wildgroei van boomwortels. Dit komt voornamelijk voor in stedelijke gebieden waarbij de boom minder ruimte krijgt om te groeien. De RootBarrier Wortelgeleidingsplaten zijn in dit geval dé oplossing. Deze zijn ontworpen om de opdruk van de boomwortels op de bestrating te voorkomen. De platen zijn 60CM lang en zeer eenvoudig te plaatsen door middel van een connector. Hiermee kiest u voor een ronde vorm of een 90° hoek. Deze veelzijdigheid kenmerkt de oplossingen die RootBarrier biedt voor de boomverzorging en wortelgeleiding.

Rootbarrier Wortelgeleidingsplaten; helpen de natuur een handje

De Wortelgeleidingsplaten beschikken over ingebouwde grondankers, geleidingsribben en een bovenrand. Deze voorkomen samen dat het zogeheten bloempoteffect. Dit effect houdt in dat boomwortels circulerend groeiend in het gat waarin de boom geplaatst is. Veelal resulteert dit een boom met een korte levensduur die gevaarlijke situaties op kan leveren, aangezien de boom op deze wijze onvoldoende geankerd is.

Hoe werkt het?

De zeer robuuste geleidingsribben van de Rootpanels zorgen dat de groeiende wortels tegen het paneel aangroeien. Vervolgens worden deze omgebogen en gecontroleerd naar beneden geleid. Wanneer de boomwortels horizontaal verder groeien verankert de boom zich stevig in de grond waarmee het voor grote stabiliteit zorgt. De bovenrand buigt opgroeiende wortels en voorkomt dat deze verder naar boven groeien.

  • Voor 17:00 besteld = vandaag verstuurd
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x