DAB S4 16/12 3HP KIT T400/50 4OL bronpomp set + DAB ADAC frequentieregelaar T/T 3,0 AC

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
€ 3.987,00 € 3.150,84Incl. btw -21% korting

De Dab S4 16/12 3HP KIT T400/50 4OL bronpomp set is een complete, gebruiksklare pompset die eenvoudig te installeren is! ✔ bronpomp specialist

Levertijd:
2-3 dagen levertijd
SKU:
PO.04.104.226
 • < 17:00 BESTELD = VANDAAG VERSTUURD
 • 8,7 BEOORDELING VAN 1500+ KLANTEN
 • 10.000+ PRODUCTEN
 • GRATIS AFHALEN IN WINKEL
iDEAL Giropay Mybank MisterCash / Bancontact Paypal Banktransfer Cash Pin Afterpay

De Dab DAB S4 16/12 3HP KIT T400/50 4OL bronpomp set is een gebruiksvriendelijke, compacte meertraps-centrifugale bronpomp voor putten van 4'' of groter met een breed scala aan wateropbrengsten en opvoerhoogtes. Deze bronpomp is de opvolger van de DAB S4F 7T kit.

De Dab S4 pomp heeft talloze toepassingsmogelijkheden in het opvoeren, distribueren en onder druk brengen van water in particuliere en industriële waterleidingsinstallaties. Ook voor toevoer van autoclaven en putten, brandblusinstallaties, wasinstallaties en irrigatiesystemen is deze DAB bronpomp geschikt.

De DAB S4 wordt geleverd als een totaalpakket. In dit pakket bevinden zich een DAB ADAC frequentieregelaar T/T 3,0 AC, nylon trekkoord en 15 of 30 meter voorgemonteerde kabel (afhankelijk van het model).

DAB S4 bronpomp: een sterke alleskunner

Deze veelzijdige bronpomp heeft een pompsteun en kleplichaam uit precisiegegoten roestvast AISI 304- staal met ingebouwde roestvrijstalen terugslagklep in het kleplichaam. De tweepolige asynchroon onderwatermotor bestaat geheel uit roestvast AISI 304-staal. De pomp is leverbaar in uitvoeringen met een opbrengst van 0,3 tot 24 m³/h met een opvoerhoogte tot 320 m.

De pomp verpompt schoon vloeistof die vrij is van chemische toevoegingen en vaste, schurende bestandsdelen. Het temperatuurbereik van de vloeistof verloopt van van 0°C tot +40°C. De koelvloeistof heeft een stromingssnelheid van 8 cm/sec. De maximale toegestane hoeveelheid zand is 150 gr/m³. De DAB S4 heeft een IP 58 beveiligingsklasse en een thermische klasse B.

Pompcurve DAB S4 16/12 3HP KIT T400/50 4OL bronpomp set

Capaciteit (Ltrs/min) - Druk

160 Ltr/min.    -  4,6 BAR
200 Ltr/min    -   3,9 BAR
280 Ltr/min   -    3,3 BAR
320 Ltr/min    -   1,9 BAR
  

Technische specificaties DAB S4 16/12 3HP KIT T400/50 4OL bronpomp set

Max. opvoerhoogte:                                                    40,5 Mwk (0,405 bar)
Max. temperatuur te verpompen vloeistof:         van 0 °C tot 40 °C
Vermogen:                                                                    2,2 KW 
Voltage:                                                                          400 Volt 50 Hz
Lengte stroomkabel:                                                  15 meter
Aansluiting perszijde/schroefdraad tule:              2''
Materiaal pompsteun/kleplichaam:                         RVS
Materiaal motoras:                                                      AISI 304-staal

DAB ADAC: onmisbaar voor een goede beveiliging en regeling van uw pomp

De ADAC besturing is de toonaangevende frequentieregeling van DAB en is bestemd voor professionele en industriële toepassingen. Hij pompen besturen tot een vermogen van 15 KW.
De ADAC is een frequentieregeling met een eenfase of driefase voeding voor driefase pompen, bestemd voor de drukverhoging in hydraulische installaties door middel van drukmeting en optioneel ook stromingsmeting. De frequentieregeling is in staat het toerental van de ermee verbonden pomp te varieren om zo de druk in de installatie constant te houden. Tevens wordt hierdoor waterslag in de installatie voorkomen wat een langere levensduur van de installatie gegarandeerd.

Door de omwentelingen van de elektropomp aan te passen aan de minimale eisen van de installatie wordt een aanzienlijke energiebesparing behaald. Comfort, energiebesparing, bescherming en eenvoud zijn de sleutelwoorden van deze professionele serie. De ADAC units zijn lucht gekoeld. Deze robuuste frequentieregelaars zijn voorzien van een metalen behuizing en zijn geschikt voor diverse toepassingen. De ADAC heeft de mogelijkheid om door middel van onderlinge communicatie een meerpompssysteem te vormen, dit is mogelijk tot een maximum van 8 regelaars. Zo bouwt u uw geheel eigen pompensysteem. 

Wilt u weten welke bronpompset passend is voor uw situatie? Neem dan contact op en krijg advies voor de juiste pomp!
DAB Water Technology staat al sinds 1975 wereldwijd bekend om haar uitmuntende techniek, kwaliteit en innovatie inzake elektrische waterpompen. DAB ontwerpt en bouwt pompen vanuit haar eigen visie; inspelen op de stijgende en veranderende vraag uit de markt. Door de jaren heen is DAB Water Technology uitgegroeid tot één van de omvangrijkste productieorganisaties op het gebied van elektronische pompen en pompsystemen ter wereld en draagt evolutie, efficiency en flexibele service hoog in het vaandel.


Selecteer de juiste bronpomp
De keuze van een bronpomp hangt af van een aantal factoren. Om u hierbij te helpen geven wij u hier uitleg voor het maken van de juiste keuze. Iedere pomp heeft zijn eigen pompcurve, dit is de combinatie van capaciteit (debiet) gemeten in kuub per uur en de waterdruk (opvoerhoogte) die daarbij hoort. Hoe meer waterafgifte er plaatsvindt hoe minder waterdruk hierbij aanwezig is. Een vlakke curve houdt hierbij in dat de pomp niet snel in waterdruk zakt naarmate er meer waterafgifte plaatsvindt.

(TIP) De opvoerhoogte wordt weergegeven in meters. Deelt u het aantal meters door 10 dan heeft u de waterdruk in bars. Alle verticale hoogtes die het water moet afleggen moeten in mindering genomen worden op de prestaties van de pomp.

Voorbeeld: U heeft een pomp die op 20 meter diep het water omhoog pompt en dit vanaf het maaiveld 7 meter hoog moet transporteren. Dit is in totaal 27 meter en levert een drukverlies op van 2,7 bar. Wij adviseren altijd om de pomp 5 meter diep te hangen gemeten vanaf het waterpeil. Deze meters geven geen drukverlies, gezien de pomp in het water hangt.


 1. Welke diameter bron is er aanwezig of wenst u te maken. De meest voorkomende bronmaat is 4” (110 – 125 mm). Andere voorkomende bronmaten zijn 3” en 6”.

 2. Bepaal de benodigde capaciteit en de daarbij gewenste waterdruk ( ter indicatie, de waterdruk uit een kraan is gemiddeld 1.9 bar & de meeste sproeiers presteren het beste onder een druk van 3 bar). De capaciteit is uiteraard afhankelijk van de toepassing. Voor beregening kunt u de druktabel gebruiken die naast de sproeiers vermeld staat. U kunt zo eenvoudig aflezen hoeveel verbruik een sproeier heeft bij een bepaalde waterdruk.

  LET OP: neem het eerder berekende drukverlies die optreedt mee in de totaal benodigde druk voor uw pomp.

 3. Maak de keuze of u een pomp wenst op 220/230V of 400V. Een 400V pomp loopt over het algemeen mooier. De meeste pompen bieden wij dan ook aan in beide uitvoeringen.

 4. Hoe wilt u de bronpomp geschakeld hebben? Middels een aansluitkast kunt u de pomp eenvoudig in- en uitschakelen. Daarnaast kunt u er voor kiezen om de pomp automatisch te laten starten zodra u water vraagt. Denk aan het openen van een kraan of het starten van een beregeningsprogramma.
 • 10.000+ producten
 • Specialistisch advies
 • Eigen voorraad
 • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
[powr-popup id=fa41faed_1548168596]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x