Drainage | Drainagebuis

Drainage

Met ons brede assortiment aan drainage kunt u voor alle doeleinden (woning, tuin, sportveld of paardenbak) de juiste drainagebuis bij ons vinden. Wij hebben een ruime diversiteit aan maten, maar ook met verschillende omhulling.

Of het nu gaat om drainage met Kokos, PP450 of PP700 omhulling: wij hebben het allemaal in ons assortiment! 

Drainage aanleggen

Om uw drainagesysteem vakkundig aan te leggen hebben wij een breed scala aan aansluitmaterialen en koppelstukken. Zoals de t-stukken 90 graden en 45 gradenverloopstukken naar pvc rioolbuis, of kruisstukken om meerdere drainagebuizen te koppelen. Zo wordt drainage aanleggen gemakkelijk.

Algemene werking Drainagebuis

Wateroverlast in, onder of rondom uw woning? Wij helpen u graag af van uw probleem. Middels het installeren van een drainagesysteem kunt u op eenvoudige wijze het overtollige (regen)water afvoeren en/of het grondwater niveau verlagen.

De drainagebuis is een geperforeerde pp of pe buis, middels de perforatie komt het af te voeren water in de buis terecht. Vervolgens wordt het water via deze buis afgevoerd naar een hoofddrain, drainageput, riool of indien mogelijk een nabij gelegen sloot.

Welke buis voor drainage gebruik je?

Een drainagebuis is te verkrijgen van klein tot groot, de meest gebruikte maten zijn: Ø 50mm, 60mm, 65mm, 80mm, 100mm, 125mm en 160mm. De drainagebuis is te verkrijgen in, blinde buis (ongeperforeede kale buis), geperforeerde (kale) buis of met een omhulling om de buis. De omhulling heeft de werking van een filter en zorgt er voor dat er geen vervuiling of verstopping in de drainagebuis komt. De omhulling is er in Kokos of PP (polypropyleen), 3 veel gebruikte soorten zijn:

-Drainagebuis met Kokos (O90-1000 µm).
-Drainagebuis met PP450
-Drainagebuis met PP700

De drainagebuis met kokos heeft een omhulsel van kokos. Dit is een natuurlijk product en wordt door zijn sterke eigenschappen vaak toegepast bij veen- en zuurachtige grond. Het heeft als nadeel dat het bij bepaalde bodemomstandigheden onderhevig is aan afbraak. Informeer bij ons wanneer u niet zeker weet of de drainage kokos voor uw grond geschikt is.

De drainage PP450 en drainage PP700 heeft een kunststof omhulsel: Polypropyleen. Polypropyleen is een kunststof vezel met een zeer goede zanddichtheid en is ongevoelig voor afbraak en is te verkrijgen in PP 450 en PP700.  De drainage PP450 wordt het meest toegepast op zandachtige ondergronden en de PP700 bij Kleigrond.

Drainage hulpstukken

 Ook voor drainage hulpstukken kunt u bij ons terecht. Goede drainage hulpstukken zijn essentieel om een goed werkend drainagesysteem te creëren. De hulpstukken op onze website zijn van hoge kwaliteit en zijn perfect passend op onze drainagebuizen. Van klikmof en kruisstuk tot eindbuis: alle soorten hulpstukken kunt u bij ons vinden!

Verzendkosten

Voor het verzenden van de rollen wordt €10,95 gerekend. Vanaf €400,- profiteert u van gratis verzending.

Wij helpen u graag om een goed werkend drainagesysteem samen te stellen, neem gerust contact op met onze klantenservice.
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x
// for postmessages