Drainage | Drainagebuis

Tip van Stefan

Zorg er altijd voor dat u voldoende lengte drainage bestelt. Leg de drainage altijd in lange stroken met tussenruimtes van gemiddeld 3 meter.

Alles voor een optimaal drainagesysteem

Wateroverlast in, onder of rondom uw woning? Wij helpen u graag af van uw probleem. Middels het installeren van een drainagesysteem kunt u op eenvoudige wijze het overtollige (regen)water afvoeren en/of het grondwater niveau verlagen.


De drainagebuis is een geperforeerde pp of pe buis, middels de perforatie komt het af te voeren water in de buis terecht. Vervolgens wordt het water via deze buis afgevoerd naar een hoofddrain, drainageput, riool of indien mogelijk een nabij gelegen sloot.

Met ons brede assortiment aan drainage kunt u voor alle doeleinden (woning, tuin, sportveld of paardenbak) de juiste drainagebuis bij ons vinden. Wij hebben een ruime diversiteit aan maten, maar ook met verschillende omhulling. Of het nu gaat om drainage met Kokos, PP450 of PP700 omhulling: wij hebben het allemaal in ons assortiment!

Drainage aanleggen

Om uw drainagesysteem vakkundig aan te leggen hebben wij een breed scala aan aansluitmaterialen en koppelstukken. Zoals de t-stukken 90 graden en 45 gradenverloopstukken naar pvc rioolbuis, of kruisstukken om meerdere drainagebuizen te koppelen. Zo wordt drainage aanleggen gemakkelijk.

 

      8 tips voor het aanleggen van drainage:

 • Stem de drainage af op de grondsoort met de keuze tussen kokos of PP.
 • In tuinen heeft u genoeg aan een drainagebuis met een diameter van 50/60 mm.
 • Maak een gleuf voor de drainage minimaal 60 cm en maximaal 90 cm diep.
 • Leg de drainage op een ondergrond van grind of drainagedoek (3cm / 5cm) en vul deze ook van bovenaf aan, om vervolgens af te dekken met tuinaarde/zand.
 • Zorg altijd dat de drainagebuis waterpas ligt voor een goede werking.
 • Leg bij een regelmatige natte bodem de drainage maximaal om de 5 meter.
 • Leg zo lang mogelijke lengtes drainage voor een beter lopende & zuigende werking.
 • Zorg voor een goede waterafvoer (sloot of hemel water riolering) en dicht doodlopende uiteinde goed af met een eindkap.

 

Welke diameter drainagebuis heb ik nodig?

Drainage is er in verschillende diameters. De meest gebruikte diameters zijn 50/60/80 mm. Dit wordt met name toegepast in de kassenbouw, tuinen en sportvelden.

 • 50 mm: Kassenbouw
 • 60 mm: Landbouw / Tuinen / Paardrijbakken
 • 80 mm: Tuinen / Paardrijbakken / sportvelden
 • 100 mm: Ring-drainage / boerderijen
 • 125 mm: Hoofddrainageleiding / GWW

 

De drainagebuis is te verkrijgen in, blinde buis (ongeperforeerde kale buis), geperforeerde (kale) buis of met een omhulling om de buis. De omhulling heeft de werking van een filter en zorgt er voor dat er geen vervuiling of verstopping in de drainagebuis komt. De omhulling is er in Kokos of PP (polypropyleen), 3 veel gebruikte soorten zijn:

De drainagebuis met kokos heeft een omhulsel van kokos. Dit is een natuurlijk product en wordt door zijn sterke eigenschappen vaak toegepast bij veen- en zuurachtige grond. Het heeft als nadeel dat het bij bepaalde bodemomstandigheden onderhevig is aan afbraak. Informeer bij ons wanneer u niet zeker weet of de drainage kokos voor uw grond geschikt is.

De drainage PP450 en drainage PP700 heeft een kunststof omhulsel: Polypropyleen. Polypropyleen is een kunststof vezel met een zeer goede zanddichtheid en is ongevoelig voor afbraak en is te verkrijgen in PP 450 en PP700.  De drainage PP450 wordt het meest toegepast op zandachtige ondergronden en de PP700 bij kleigrond.

IrriFlex PP1000

De IrriFlex PP1000 drainagebuis is een zeer duurzame drainage oplossing voor uw wateroverlast. De buis beschikt over een gecombineerde omhulling van gerecyclede kunstgrasvezels en polypropyleen. Hiermee biedt deze hoogwaardige drainagebuis een optimale werking en wordt uw tuin, weiland en paarden voorzien van een ecologische drainering. Door het gebruik van gerecyclede kunstgrasvezels in plaats van de kunststof variant wordt het milieu tijdens het productieproces minder belast.

Drainage hulpstukken

Ook voor drainage hulpstukken kunt u bij ons terecht.Goede drainage hulpstukken zijn essentieel om een goed werkend drainagesysteem te creëren. De hulpstukken op onze website zijn van hoge kwaliteit en zijn perfect passend op onze drainagebuizen. Van klikmof en kruisstuk tot eindbuis: alle soorten hulpstukken kunt u bij ons vinden!

Verzendkosten

Kosten Ø50 Ø60 Ø65 Ø80 Ø100 Ø125
€14,50 (€19,50 BE) L = 25 M L = 25 M L = 25 M L = 25 M -   -
€19,50 (€22,50 BE) L = 50 M L = 50 M L = 50 M L = 50 M  L = 25 M -
€39,95 (€42,95 BE) L = 200 M L = 150 M L = 150 M L = 100 M  L = 50 M L = 50 M

*Franco vanaf €400 NL

*Franco vanaf €600 BE

Wij helpen u graag om een goed werkend drainagesysteem samen te stellen, neem gerust contact op met onze klantenservice of lees onze blog over het aanleggen van drainagebuis. • 10.000+ producten
 • Specialistisch advies
 • Eigen voorraad
 • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x