€ 37.779,00Incl. btw

Franklin 8" 150 kW - 200 PK bronpomp motor 400V uitgevoerd in RVS 316. Bestand tegen temperaturen van -15°C tot 60°C. Incl. 4 meter kabel.

SKU:
PO.04.300.334
 • < 17:00 BESTELD = VANDAAG VERSTUURD
 • 8,7 BEOORDELING VAN 1500+ KLANTEN
 • 10.000+ PRODUCTEN
 • GRATIS AFHALEN IN WINKEL
iDEAL Giropay Mybank MisterCash / Bancontact Paypal Banktransfer Cash Pin Afterpay

De Franklin 8" 150 kW - 200 PK bronpomp motor is een krachtige 400V DOL (direct online) uitvoering en is geschikt voor 8" hydraulische pompdelen van Franklin. Volledig uitgevoerd in RVS 316 en bestand tegen temperaturen van -15°C tot 60°C. Geschikt voor drinkwater.

De motoren worden geleverd inclusief 4 meter kabel en zijn standaard voorzien van "Sand fighter". Hierdoor is de motor geschikt voor gebruik onder omstandigheden waarbij zand verpompt wordt. Geschikt voor verticale of horizontale installatie. De motoren zijn zowel via DOL als ster/driehoek schakeling te gebruiken. 

Optioneel is de motor uit te breiden met een PT100 temperatuursensor. Deze meet constant de temperatuur van de spoelen in de pomp. In combinatie met een motorbeveiliging kan deze ervoor zorgen dat de pomp bij een te hoge temperatuur vroegtijdig uitschakelt. 
  
Bij de keuze van een motor is het belangrijk dat het vermogen gelijk is aan die van het hydraulische deel. Als het pompdeel een benodigd vermogen van bijvoorbeeld 10 Pk nodig heeft, dat dient de motor ook een vermogen van 10 pk te hebben.  

Het motordeel is eenvoudig aan het hydraulische deel te monteren. Standaard wordt de motor geleverd met 4 meter kabel. Indien dit niet voldoende is dan kunt u extra kabellengte bij ons bestellen, die wij tevens als extra service voor u kunnen monteren d.m.v. krimplas. Zo bent u verzekerd van een waterdichte verbinding en hoeft u zelf geen handelingen meer uit te voeren.

Franklin 8" DOL 200 PK bronpomp motor specificaties

 • Materiaal: volledig RVS 316
 • Gewicht: 494 kg
 • Spanning: 380 - 415V/50Hz
 • Lengte: 2408 mm
 • Vermogen: 150 kW - 200 PK
 • Ampere: 284,0 A
 • Kabellengte: 4 meter
 • Te gebruiken in combinatie met Franklin 8" hydraulische delen
*Deze 8" bronpomp motoren zijn tevens leverbaar in volledig RVS 304. Daarnaast ook leverbaar in HighTemp (75ºC) of Rewindable uitvoering.

Selecteer de juiste bronpomp
De keuze van een bronpomp hangt af van een aantal factoren. Om u hierbij te helpen geven wij u hier uitleg voor het maken van de juiste keuze. Iedere pomp heeft zijn eigen pompcurve, dit is de combinatie van capaciteit (debiet) gemeten in kuub per uur en de waterdruk (opvoerhoogte) die daarbij hoort. Hoe meer waterafgifte er plaatsvindt hoe minder waterdruk hierbij aanwezig is. Een vlakke curve houdt hierbij in dat de pomp niet snel in waterdruk zakt naarmate er meer waterafgifte plaatsvindt.

(TIP) De opvoerhoogte wordt weergegeven in meters. Deelt u het aantal meters door 10 dan heeft u de waterdruk in bars. Alle verticale hoogtes die het water moet afleggen moeten in mindering genomen worden op de prestaties van de pomp.

Voorbeeld: U heeft een pomp die op 20 meter diep het water omhoog pompt en dit vanaf het maaiveld 7 meter hoog moet transporteren. Dit is in totaal 27 meter en levert een drukverlies op van 2,7 bar. Wij adviseren altijd om de pomp 5 meter diep te hangen gemeten vanaf het waterpeil. Deze meters geven geen drukverlies, gezien de pomp in het water hangt.


 1. Welke diameter bron is er aanwezig of wenst u te maken. De meest voorkomende bronmaat is 4” (110 – 125 mm). Andere voorkomende bronmaten zijn 3” en 6”.

 2. Bepaal de benodigde capaciteit en de daarbij gewenste waterdruk ( ter indicatie, de waterdruk uit een kraan is gemiddeld 1.9 bar & de meeste sproeiers presteren het beste onder een druk van 3 bar). De capaciteit is uiteraard afhankelijk van de toepassing. Voor beregening kunt u de druktabel gebruiken die naast de sproeiers vermeld staat. U kunt zo eenvoudig aflezen hoeveel verbruik een sproeier heeft bij een bepaalde waterdruk.

  LET OP: neem het eerder berekende drukverlies die optreedt mee in de totaal benodigde druk voor uw pomp.

 3. Maak de keuze of u een pomp wenst op 220/230V of 400V. Een 400V pomp loopt over het algemeen mooier. De meeste pompen bieden wij dan ook aan in beide uitvoeringen.

 4. Hoe wilt u de bronpomp geschakeld hebben? Middels een aansluitkast kunt u de pomp eenvoudig in- en uitschakelen. Daarnaast kunt u er voor kiezen om de pomp automatisch te laten starten zodra u water vraagt. Denk aan het openen van een kraan of het starten van een beregeningsprogramma.
 • 10.000+ producten
 • Specialistisch advies
 • Eigen voorraad
 • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
[powr-popup id=fa41faed_1548168596]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x