Tyleenslang HDPE ongekeurd

Sorteer op:

Sale
Deze tyleenslang is gemaakt van HDPE. Dit is een duurzame, stevige kunststofsoort die zeer ecologisch is. Leverbaar vanuit eigen voorraad!
€85,00 €52,00
Sale
Deze tyleenslang is gemaakt van HDPE. Dit is een duurzame, stevige kunststofsoort die zeer ecologisch is. Leverbaar vanuit eigen voorraad!
€130,00 €80,00
Deze PE afbramer is ideaal voor het aanschuinen van tyleenslang en PE buis. Zo wordt tyleen aansluiten zeer gemakkelijk! ✔ Eigen voorraad
€14,99

HDPE buis ongekeurd: robuuste, solide tyleenslang

Deze tyleenslang is gemaakt van HDPE. Dit staat voor hogedichtheidpolyetheen. Dit is een zeer duurzame, stevige kunststofsoort die het milieu gering belast. Het wordt gefabriceerd uit olie bij lage druk door middel van een katalysator. Het resultaat is een kunststofsoort met een bijzonder lage dichtheid. Dit waterbestendige materiaal is bestand tegen temperaturen tot 90 graden Celsius en beschikt daarnaast over een goede chemische bestendigheid. Niet voor niets is HDPE de meest gekozen kunststofsoort. Het wordt dan ook veel toegepast voor het maken van onverwoestbare, solide koi vijverbakken.

Ongekeurde tyleenslang

Deze tyleenslang is ongekeurd. Dit betekent dat de slang niet geschikt is voor het transporteren van drinkwater. Hij kan dan ook niet ingezet worden voor drinkwatertoepassingen. Voor beregening en waterafvoertoepassingen wordt hij probleemloos ingezet. De slang is dikker en flexibeler dan de gekeurde HDPE buis. Je herkent deze ongekeurde slang aan het ontbreken van gekleurde lijnen die die doorgaans het keurmerk aangeven.

Verschil tussen LDPE en HDPE tyleenslang

Polyetheen (PE) wordt op twee manieren verwerkt tot kunststof. Wanneer het materiaal wordt verwerkt onder lage druk ontstaat hogedichtheidpolyetheen (HDPE). Dit materiaal is zeer sterk en kan werken met drukwaarden tot en met 10 bar (PN 10). HDPE wordt ook veel toegepast voor het maken van robuuste (vijver)bakken. 

Wanneer polyetheen wordt verwerkt onder lage druk ontstaat lagedichtheidpolyetheen (LDPE). Dit materiaal heeft een lagere dichtheid is daardoor flexibeler en soepeler. Dit maakt het makkelijk om te verwerken. LDPE wordt geleverd in buizen die bestand zijn tegen een maximale werkdruk van 6,3 bar (PN 6,3). De HDPE buis heeft een hardere polyethyleen wand dan de LDPE leiding en kan hierdoor hogere belasting aan. Ook kan deze PE buis een grotere doorvoercapaciteit aan.

SDR klasse

De SDR klasse geeft de verhouding tussen de buitenmiddellijn en de wanddikte van de buis. Hoe groter de wanddikte, des te meer inwendige druk kan de buis aan. Deze tyleenslang heeft een SDR waarde van 11 en valt hiermee in de drukklasse PN 16. 

Aansluiten van de tyleenslang

Voor het aansluiten hebben wij diverse hulpstukken, zoals de tyleen koppeling en PE elektrolas koppelingen. Ook gietijzeren flensafsluiters en watermeters behoren tot ons assortiment. Voor elke soort PE buis en PE leiding kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact om de geschikte tyleenslang te kiezen!

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x