€ 734,47 € 479,00Incl. btw -35% korting

Pedrollo 4BLOCK m 4/9 - 4" bronpomp met ingebouwde condensator en thermische beveiliging. 230V/1 Pk, incl. 20 meter kabel. ✔ BronpompspecialistLevertijd:
3-5 werkdagen
SKU:
PO.04.241.104
 • VANWEGE EXTREME DRUKTE 3-5 WERKDAGEN EXTRA LEVERTIJD!
 • 8,7 BEOORDELING VAN 1500+ KLANTEN
 • 10.000+ PRODUCTEN
 • GRATIS AFHALEN IN WINKEL
iDEAL Giropay Mybank MisterCash / Bancontact Paypal Banktransfer Cash Pin Afterpay
Pedrollo 4BLOCK m 4/9 bronpomp heeft een 4" diameter en is voorzien van ingebouwde condensator en thermische beveiliging. Hierdoor is geen aansluitkast benodigd en er hoeft dan ook geen pompkabel gelast te worden aan de voedingskabel.

De pomp heeft een vermogen van 1 Pk / 0,75 kW en kan maximaal 150 gram zand per m³ verpompen. De maximale onderdompeling is 40 meter met een maximale mediumtemperatuur van 35°C. Deze bronpomp heeft een capaciteit van 20 - 100 liter/min met een opvoerhoogte van 56 - 23 MwK.

Standaard wordt de 4BLOCK m 4/9 geleverd met een 20 meter lange, 3 aderige kabel. Mocht dit niet voldoende zijn dan kan deze verlengd worden buiten de bron door middel van een gietmof.
Deze bronpompen zijn geschikt voor particulier gebruik. Er is een minimale brondiameter van 110 mm binnenwerks vereist voor het kunnen plaatsen van de 4BLOCK m 4/9 bronpomp.

Pedrollo 4BLOCK m 4/9 - 4" bronpomp specificaties

 • Max. opvoerhoogte: 56 Mwk (5,6 bar)
 • Max. capaciteit: 100 liter/min
 • Max. onderdompeling: 40 meter
 • Materiaal motoras: RVS AISI 316
 • Materiaal pompsteun/kleplichaam: RVS
 • Materiaal waaier: technopolymeer
 • Aansluiting perszijde/schroefdraad tule: 1¼"
 • Lengte stroomkabel: 20 meter
 • Voltage: 230 Volt
 • Vermogen: 1 Pk / 0,75 KW
 • Diameter: 4"
 • Max. temperatuur te verpompen vloeistof:  van 0 C tot 35°CPedrollo Spa is opgericht in 1974 en is marktleider in de levering watersector wereldwijd. De combinatie van kwaliteit, technische innovatie en prijs zorgt ervoor dat Pedrollo de leverancier is voor de elektronische pompmarkt. Pedrollo is de grote vernieuwer in zijn gebied als gevolg van de enorme voortdurende toewijding aan onderzoek en ontwikkeling. De unieke functies die zijn ontworpen in elk model zijn gebaseerd op de overweldigende passie voor uitmuntendheid in de mechanische en elektrische efficiëntie. Het is een bedrijf dat zich daardoor onderscheidt van andere fabrikanten. De 60.000 vierkante meter tellende fabriek in de buurt van Verona, Italië , is voorzien van state of the art productie-technologie en Quality Assurance systemen die garanderen dat elke geproduceerde eenheid precies is zoals de specificatie aangeeft.


Selecteer de juiste bronpomp
De keuze van een bronpomp hangt af van een aantal factoren. Om u hierbij te helpen geven wij u hier uitleg voor het maken van de juiste keuze. Iedere pomp heeft zijn eigen pompcurve, dit is de combinatie van capaciteit (debiet) gemeten in kuub per uur en de waterdruk (opvoerhoogte) die daarbij hoort. Hoe meer waterafgifte er plaatsvindt hoe minder waterdruk hierbij aanwezig is. Een vlakke curve houdt hierbij in dat de pomp niet snel in waterdruk zakt naarmate er meer waterafgifte plaatsvindt.

(TIP) De opvoerhoogte wordt weergegeven in meters. Deelt u het aantal meters door 10 dan heeft u de waterdruk in bars. Alle verticale hoogtes die het water moet afleggen moeten in mindering genomen worden op de prestaties van de pomp.

Voorbeeld: U heeft een pomp die op 20 meter diep het water omhoog pompt en dit vanaf het maaiveld 7 meter hoog moet transporteren. Dit is in totaal 27 meter en levert een drukverlies op van 2,7 bar. Wij adviseren altijd om de pomp 5 meter diep te hangen gemeten vanaf het waterpeil. Deze meters geven geen drukverlies, gezien de pomp in het water hangt.


 1. Welke diameter bron is er aanwezig of wenst u te maken. De meest voorkomende bronmaat is 4” (110 – 125 mm). Andere voorkomende bronmaten zijn 3” en 6”.

 2. Bepaal de benodigde capaciteit en de daarbij gewenste waterdruk ( ter indicatie, de waterdruk uit een kraan is gemiddeld 1.9 bar & de meeste sproeiers presteren het beste onder een druk van 3 bar). De capaciteit is uiteraard afhankelijk van de toepassing. Voor beregening kunt u de druktabel gebruiken die naast de sproeiers vermeld staat. U kunt zo eenvoudig aflezen hoeveel verbruik een sproeier heeft bij een bepaalde waterdruk.

  LET OP: neem het eerder berekende drukverlies die optreedt mee in de totaal benodigde druk voor uw pomp.

 3. Maak de keuze of u een pomp wenst op 220/230V of 400V. Een 400V pomp loopt over het algemeen mooier. De meeste pompen bieden wij dan ook aan in beide uitvoeringen.

 4. Hoe wilt u de bronpomp geschakeld hebben? Middels een aansluitkast kunt u de pomp eenvoudig in- en uitschakelen. Daarnaast kunt u er voor kiezen om de pomp automatisch te laten starten zodra u water vraagt. Denk aan het openen van een kraan of het starten van een beregeningsprogramma.
 • 10.000+ producten
 • Specialistisch advies
 • Eigen voorraad
 • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
[powr-popup id=fa41faed_1548168596]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x