POMPEN

Pompen:

Pompen worden voor veel doeleinden gebruikt, vaak zijn hiervoor specifieke soorten vereist. Bijvoorbeeld een drukverhogingspomp bij waterdruk problemen, een beregeningspomp voor irrigatiedoeleinden, een vijverpomp voor uw (koi)vijver, een waterfontein voor betere waterkwaliteit of onderwaterpomp voor uw waterbron.

 

"IrriTech heeft een zeer brede selectie waterpompen & accessoires van diverse merken"

 

Hoe kies ik de juiste waterpomp?

Het selecteren van de juiste pomp is de sleutel tot een goed (energiezuinig) werkend pompsysteem. Belangrijk is om eerst te weten voor welke toepassing u de pomp wenst te gebruiken. Dit bepaald naar welk type waterpomp u moet zoeken. Andere zaken die van belang zijn om te weten is hoeveel capaciteit u nodig heeft, of u beschikt over 230V of 400V, de temperatuur van de te verpompen vloeistof en het tijdsbestek waarbinnen de pomp zijn werk moet doen. 

Iedere pomp beschikt over een pompcurve, dit geeft schematisch de prestaties van de pomp weer bij de verschillende capaciteitsafnames. Bij de selectie van de juiste waterpomp is het dan ook van belang om altijd de pompcurve te bekijken. Hiermee leest u af of de pomp de gewenste capaciteit kan leveren en zo ja, of dit aan het einde, halverwege of het begin van zijn bereik zit. 

Duurzaam & energiezuinige pompen

Wij raden altijd aan om nooit een pomp te selecteren die met de gewenste capaciteit aan het einde van zijn pompcurve zit. De pomp zal in zo'n geval altijd vol moeten draaien, wat extra slijtage met zich meebrengt en tevens een verhoogd energieverbruik. Zorg er daarom altijd voor dat de pomp overcapaciteit heeft. Dit bevorderd de levensduur van de pomp, is energiezuiniger en zorgt er ook voor dat in de toekomst bij een gewijzigde situatie de pomp eventueel nog extra capaciteit kan leveren. 

De waterpompen zijn te verkrijgen in 230V, 3x 230V en 400V. De 3x 230V en 400V pompen zijn ook uit te voeren met frequentiebesturing. Daarmee kunt u de capaciteit van de pomp volledig regelen. De motor van de pomp gaat dan harder of zachter draaien naarmate er meer of minder water wordt afgenomen. Ook bij het inschakelen van de pomp gaat de motor eerst langzaam draaien en schakelt niet in 1 keer volledig in. Dit voorkomt drukgolven in het leidingssysteem van uw pompinstallatie en ook de levensduur van de pomp wordt met jaren verlengd. Ook het energieverbruik zal sterk teruglopen. In sommige gevallen tot wel 50%.

Naast de frequentiebesturing hebben wij nog diverse soorten pompbeveiligingen en andere pompbesturingen. Een pompbeveiliging kan in veel gevallen voorkomen dat de motor van uw pomp schade oploopt bij onvoorziene calamiteiten.

Wij hebben alle gerenormeerde merken pompen in ons assortiment, zoals: Grundfos, DAB, Pedrollo, Duijvelaar, Franklin, Otterbine, AquaMaster, Oase, AquaForte en Blue Eco.

Wij kunnen de gehele pompenlijn van alle bovenstaande merken leveren, staat uw pomp er toch niet tussen, of heeft u hulp nodig bij het selecteren van de juiste pomp voor uw situatie. Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, daar helpen ze u verder met het maken van uw keuze uit ons ruime assortiment aan pompen.   • 10.000+ producten
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x