DAB circulatiepomp

DAB circulatiepomp / CV pomp

DAB heeft een uitgebreid aanbod energiezuinige CV pompen. Deze circulatiepompen zijn de perfecte vervanger voor uw oude pomp. Met deze frequentiegeregelde pompen bespaart u direct op uw energiekosten. De bekendste serie van DAB zijn de Evosta CV pompen. 

DAB Evosta circulatiepomp: passend voor elke CV installatie

De DAB Evosta circulatiepomp is een nieuwe generatie frequentiegeregelde CV pomp, die voldoet aan de ERP-richtlijn. De permanente magneetmotor is zeer efficiënt, de energiebesparing kan oplopen tot 70% ten opzichte van een conventionele driestandenpomp. Dit wordt mogelijk gemaakt door de ingebouwde frequentieregelaar die ervoor zorgt dat het vermogen afneemt als het verwarmingssysteem niet wordt gebruikt.

De DAB Evosta is geschikt om oude circulatiepompen te vervangen aangezien de maten exact overeenkomen. De pomp is in te stellen op twee verschillende werkingsprincipes, de proportionele drukmodes (keuze uit 6 curves) of de constante snelheid (keuze uit 3 curves). Deze pomp is geschikt voor de circulatie van water in centrale verwarmingsinstallaties, vloerverwarming installaties of koelsystemen. De waterleiding wordt automatisch ontlucht. De DAB Evosta pomp levert u voordeel op voordeel!

De DAB Evosta is leverbaar in 3 uitvoeringen:

Waar moet ik op letten bij een nieuwe CV pomp?

Indien u een oude circulatiepomp wenst te vervangen dan is het belangrijk om de juiste vervanger te vinden. Oude type CV pompen zijn in de loop der jaren vaak vervangen door nieuwere uitvoeringen. U vindt dus in de meeste gevallen nergens meer uw oude type terug. Let daarom bij de aanschaf van een nieuwe circulatiepomp op de eigenschappen en vergelijk deze met uw oude pomp. 

De belangrijkste kenmerken:

  • Inbouwlengte: vaak is dit 130mm of 180mm. Dit betreft de ruimte tussen de leidingen voor het plaatsen van uw CV pomp. 
  • Aansluiting: de meest voorkomende maten zijn 1", 1 ½" en 2". Middels een driedelige koppeling kunt u een aansluiting maken met uw leidingen. Bij dunnere leidingen kan het zijn dat er een verloopkoppeling nodig is om de juiste verbinding te maken. 
  • Opvoerhoogte: dit is het aantal meters dat de pomp omhoog of naar beneden kan verpompen. Gebruikt u de pomp voor uw centrale verwarming en uw woning heeft 3 woonlagen, dan is een minimale opvoerhoogte van ongeveer 6 meter vereist. Gebruikt u de CV pomp voor uw vloerverwarming dan is de opvoerhoogte minder van belang aangezien het een vlak systeem betreft en er geen hoogte verschil aanwezig is. 
Wilt u weten welke CV pomp het beste aansluit bij uw situatie, neem dan gerust contact op. 


  • 10.000+ producten
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x