DAB Evotron San circulatiepomp

Sorteer op:

-22% korting
Snelle levering
SKU: PO.02.102.228
€ 410,19 €318,00
-22% korting
Snelle levering
SKU: PO.02.102.230
€ 459,80 €358,00
-20% korting
Snelle levering
SKU: PO.02.102.232
€ 538,45 €429,00

DAB Evotron San circulatiepomp

De DAB Evotron San komt met zijn energieverbruik ver onder de ERP normen (<23). Dankzij de geavanceerde technologie van de magneetmotor en de frequentieregeling hebben deze CV pompen een maximale efficiëntie. Het gietijzeren pomplichaam geeft een maximaal hydraulisch rendement. De DAB Evotron San beperkt hiermee een energieverlies tot een minimum. De motor hoeft niet te worden voorzien van een beveiliging tegen overbelasting. De Evotron San is uitermate geschikt voor sanitaire- en warm tapwater systemen.

Waar moet ik op letten bij een nieuwe CV pomp?

Indien u een oude circulatiepomp wenst te vervangen dan is het belangrijk om de juiste vervanger te vinden. Oude type CV pompen zijn in de loop der jaren vaak vervangen door nieuwere uitvoeringen. U vindt dus in de meeste gevallen nergens meer uw oude type terug. Let daarom bij de aanschaf van een nieuwe circulatiepomp op de eigenschappen en vergelijk deze met uw oude pomp. 

De belangrijkste kenmerken:

  • Inbouwlengte: vaak is dit 130mm of 180mm. Dit betreft de ruimte tussen de leidingen voor het plaatsen van uw CV pomp. 
  • Aansluiting: de meest voorkomende maten zijn 1", 1 ½" en 2". Middels een driedelige koppeling kunt u een aansluiting maken met uw leidingen. Bij dunnere leidingen kan het zijn dat er een verloopkoppeling nodig is om de juiste verbinding te maken. 
  • Opvoerhoogte: dit is het aantal meters dat de pomp omhoog of naar beneden kan verpompen. Gebruikt u de pomp voor uw centrale verwarming en uw woning heeft 3 woonlagen, dan is een minimale opvoerhoogte van ongeveer 6 meter vereist. Gebruikt u de CV pomp voor uw vloerverwarming dan is de opvoerhoogte minder van belang aangezien het een vlak systeem betreft en er geen hoogte verschil aanwezig is. 
Wilt u weten welke CV pomp het beste aansluit bij uw situatie, neem dan gerust contact op. 
  • Voor 17:00 besteld = vandaag verstuurd
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x