Dompelpomp

Dompelpomp kopen?

Een dompelpomp wordt ook wel een klokpomp genoemd. Het is een verplaatsbare pomp die in het water geplaatst moet worden. Het is de redder in nood voor ondergelopen kelders en wateroverlast van een lekke vaatwasser en wasmachine. Door middel van een aanzuigrooster wordt het water via de onderkant van de pomp opgezogen. Een reis naar het pomphuis via de persaansluiting en een afvoerslang resulteert in het wegpompen van het water.

Dompelpomp toepassingen

De dompelpomp wordt vaak toegepast voor het leegpompen van kelders, bouwputten, drainage, riool(pers)putten, afvalwater of overig industrieel gebruik. Ze zijn er van klein tot groot en voor toepassing bij zout-, schoonwater, vuilwater, drainage en industriële toepassing. De pomp dient geen verdere installatie en is zeer gebruiksvriendelijk. Sommige zijn uitgerust met een vlotter. Deze zorgt ervoor dat de pomp automatisch functioneert. Zo schakelt hij in wanneer er teveel water in een ruimte is. Wanneer het gewenste waterniveau bereikt is, schakelt de pomp uit. 

DAB en Pedrollo dompelpomp: ook voor vuilwater toepassingen

U dient erop te letten dat het water niet te vervuild is voor de pomp gebruikt wordt. Enkele zandkorrels zijn geen probleem, echter zal modderig of zanderig water problemen opleveren. Bij deze vervuilde watersoorten wordt een speciale vuilwaterdompelpomp of feka-pomp aangeraden. Deze dompelpompen beschikken over een speciale waaier waarmee vaste bestandsdelen zonder problemen worden verpompt.

We hebben de pompen ook als vlakzuiger en medium gekoeld. Of u nu schoon-, zout-, afvalwater, of veel volume met weinig opvoerhoogte wilt verpompen. Of zoek u een compleet kunststof of RVS uitvoering! Wij hebben het allemaal is ons assortiment. Voor iedere situatie is er wel een specifieke dompelpomp of klokpomp te verkrijgen. Wij hebben 230 Volt en 400 Volt uitvoeringen van gerenommeerde merken waaronder DAB en Pedrollo. Heeft u hulp nodig bij het selecteren van de juiste dompelpomp voor uw situatie? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!  • Gratis verzending NL & BE vanaf €150,- (m.u.v. PE, PVC & drainage rollen)
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x