Warmtepomp woning

Verwarm uw woning op een duurzame & milieuvriendelijke manier met een warmtepomp. U kunt hiermee uw gas verbruik flink verminderen en in sommige gevallen zelfs tot 0 reduceren. Dit is naast een zeer millieuvriendelijke manier van verwarmen ook nog eens flink besparend op de energierekening. Door het systeem te koppelen aan bijvoorbeeld zonnepanelen kan er nog meer bespaard worden.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp bestaat uit een binnen- en buitenunit. De buitenunit staat buiten opgesteld en heeft als doel om warmte uit de omgeving (lucht/bodem/grondwater) te halen en deze in uw woning weer vrij te laten. Dit vrijlaten van warme lucht kan zelfs via de gebruikelijke radiatoren, vloerverwarming of wandverwarming. 

Het temperatuurverschil tussen binnen en buiten speelt hierbij geen grote rol. Er kan zelfs uit koudere lucht warmte gehaald worden om hier vervolgens uw woning mee te verwarmen. Daarnaast hebben de meeste warmtepompen ook een tegenovergestelde werking en kan deze tevens uw woning koelen op momenten dat dit gewenst is. 

Soorten warmtepompen

Er zijn een aantal soorten pompen en afhankelijk van de situatie en wensen kan er keuze gemaakt worden. De standaard warmtepomp is alleen bedoeld om de woning te verwarmen. Een warmtepompboiler zorgt daarintegen alleen voor warm water. Met een combiwarmtepomp kunt u zowel de woning als uw water verwarmen.
 
Verder kan er een keuze gemaakt worden uit een hybride warmtepomp of een volledig elektrische warmtepomp. De hybride werkt in combinatie met een gasketel. Deze zal bij piekgebruik ingeschakeld worden zodat voldaan kan worden aan de vraag naar warmte.
De volledige elektrische warmtepomp werkt met een naverwarmer die ervoor zorgt dat ook op piekmomenten er voldoende warmte geleverd kan worden. Hiermee verbruikt uw woning geen gas meer ter verwarming wat een CO2 uitstoot vermindering van wel 60% kan opleveren. 

Wat kost een warmtepomp installatie?

De kosten hangen sterk af van het type en de bron waaruit de warmte gehaald moet worden. Er zijn 3 verschillende bronnen namelijk, grondwater, buitenlucht en de bodem. Bij bestaande bouw wordt meestal de lucht als warmtebron gebruikt, terwijl bij nieuwbouw er ook gekozen kan worden voor grondwater of de bodem als bron.

Ter indicatie, de kosten voor een warmtepomp die de buitenlucht als bron gebruikt liggen tussen de € 5000,- en € 10.000,-. Bij een warmtepomp die bodemwarmte als bron gebruikt gaan de kosten richting de € 15.000,-. Daarnaast moet u rekening houden met eventuele kosten ter aanpassing van uw woning. 

Om deze nieuwe duurzame manier van woning verwarmen te ondersteunen ontvangt u subsidie. Afhankelijk van het te installeren systeem en de woonplaats waarin in woont kan de subsidie oplopen tot meer dan € 2000,-.

In de toekomst zullen steeds meer woning op deze manier verwarmd worden. In combinatie met wind- of zonne-energie kan er flink bespaard worden en misschien wel net zo belangrijk is het feit dat u hiermee uw CO2 uitstoot enorm doet afnemen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Voor vragen of advies kunt u altijd bij ons terecht.  • 10.000+ producten
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x