€ 32,99Incl. btw
SKU:
LE.512.101
  • VANWEGE EXTREME DRUKTE 3-5 WERKDAGEN EXTRA LEVERTIJD!
  • 8,7 BEOORDELING VAN 1500+ KLANTEN
  • 10.000+ PRODUCTEN
  • GRATIS AFHALEN IN WINKEL
iDEAL Giropay Mybank MisterCash / Bancontact Paypal Banktransfer Cash Pin Afterpay

De filterbuis is een essentieel onderdeel bij het bronbemalingsproces. Hij is gemakkelijk te herkennen aan zijn crème kleur en de sleuven die over de gehele buis te vinden zijn. Deze geperforeerde buis zorgt mede voor het verlagen van het grondwaterspiegel of het oppompen van grondwater. Door deze buis toe te passen bij het bronbemalen voorkomt u verstoppingen en bent u verzekerd van een constante doorvoer. Vuil krijgt geen kans om zich hierin te nestelen. De buis is leverbaar in een diameter van Ø63 mm tot en met Ø200 mm. Afhankelijk van uw keuze is deze buis bestand tegen een druk van 7,5 bar, 10 bar en 12,5 bar. Standaard wordt hij geleverd met een aangevormde lijmmof. Hiermee wordt het koppelen van de buizen een gemakkelijke klus. De buis is gemaakt van KIWA-gekeurd PVC waardoor eventueel drinkwater probleemloos getransporteerd mag worden. 

Hoe wordt de filterbuis gebruikt?

Een veelgebruikte toepassing voor de buis is de bronbemaling. Dit is een proces waarmee grondwater uit de grond wordt gehaald voor huishoudelijk of industrieel gebruik. Met behulp van een spuitlans worden de buizen de grond in gebracht. Vervolgens worden deze aangesloten op een centrifugaalpomp en bijbehorende leiding. Deze manier van grondwaterwinning levert u vaak genoeg water op om uw tuin te beregenen of voor het gebruik van een hogedrukspuit. U creëert hiermee een uiterst voordelige manier om aan uw waterverbruik te voldoen.

Neem contact op met ons wanneer u wilt weten welke buis het meest geschikt is voor uw situatie. Ze zijn leverbaar vanuit eigen voorraad en worden dus razendsnel geleverd. Dankzij het brede assortiment en het advies op maat vindt u altijd het juiste filterbuis.

Technische specificaties:
Materiaal: PVC
Keurmerk: KIWA
Diameter: Ø63 mm
Perforatie per sleuf: 0,3 mm 
Kleur: crème 
Lengte: 5 meter
lengte perforatie: 2,5 meter
Druk: 12,5 bar 


PVC hulpstukken onmisbaar voor een efficiënte riolering
Een rioleringssysteem vormt een belangrijk onderdeel voor de basis van ieder gebouw. De riolering zorgt voor de afvoer van vuilwater naar het openbare rioolstelsel. Een groot onderdeel hiervan zijn de PVC afvoerbuizen, echter zorgen de verschillende pvc hulpstukken dat het stelsel daadwerkelijk kan functioneren. In deze hulpstukken wordt onderscheid gemaakt tussen de mof- en spie en SN4- en SN8 varianten.

Mof- en spie

Een onderscheidende factor binnen de PVC hulpstukken zijn de mof en spie. Een mof houdt in dat het hulpstuk beschikt over een verdikking waarin een spie geplaatst wordt. De mof kan voorzien zijn van een lijmrand of een manchetmof. In het geval van de lijmrand dient u gebruik te maken van PVC lijm om de verbinding te maken. Bij een manchetmof gebruikt u glijmiddel.
De spie is een glad einde van de pvc die in een mof-opening past. Zoals boven beschreven kan dit door middel van glijmiddel of pvc lijm afhankelijk van het type mof. Vergeet niet om cleaner te gebruiken voor het creëren van een vetvrij oppervlak.

SN4- en SN8

Uiteraard wilt u dat uw riolering bestand is tegen de belasting die het te verduren krijgt. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen de SN4- en SN8 stijfheidsklasse. Het verschil tussen deze twee varianten is de belasting. De SN4-klasse is de standaard klasse en is geschikt voor algemene toepassingen zoals riolering rondom woningen en bedrijfspanden. Deze versie wordt het meest gekozen. De SN8-klasse is zwaarder belastbaar en wordt veelal toegepast bij de wegenbouw waarbij de PVC wordt blootgesteld aan zwaar verkeer.

IrriTech; volledig PVC assortiment

In het assortiment vindt u alle PVC hulpstukken in zowel SN4 en SN8. Naast het volledige assortiment wordt alles uit eigen voorraad geleverd. Dit resulteert in een snelle levering en de mogelijkheid om direct af te halen bij ons verkooppunt. Staat uw gewenst hulpstuk er niet bij? Neem dan gerust contact op!  • 10.000+ producten
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
[powr-popup id=fa41faed_1548168596]
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x