RIOLERING

Riolering

Een goedwerkende riolering is essentieel voor de afvoer van uw vervuild- en overtollig water. Een huishoudelijk rioleringsysteem bestaat uit een PVC buizenstelsel die door middel van bochten, knieën en andere hulpstukken zijn verbonden. Onder het vervuilde water valt al het water dat vanuit uw toilet, gootsteen, douche en wasmachine afgevoerd wordt. Via PVC afvoerbuizen wordt dit water getransporteerd naar het rioolstelsel dat zich onder uw woning bevindt. Een PVC afvoerbuis moeten altijd schuin of naar beneden lopen, zodat water altijd blijft stromen. Hiermee wordt stankoverlast voorkomen. De pvc rioolbuis die door het dak naar buiten loopt zorgt dat voor een optimale luchtverdeling in uw buizensysteem. 

Hemelwaterafvoer PVC afvoerbuis

Een ander type water dat afgevoerd wordt is het hemelwater. De naam verklapt het al; dit is regenwater dat via de dakgoten de regenpijp in loopt. Deze regenpijpen zijn speciale HWA afvoerbuizen die enkel boven de grond geplaatst kunnen worden. In tegenstelling tot een PVC afvoerbuis die meestal onder de grond geplaatst wordt. De HWA buizen zijn veelal op het openbare riool aangesloten.

Lijngoot

Een stevige regenbui zet uw hemelwaterafvoer flink aan het werk. Ook uw tuin krijgt tijdens deze extreme buien te verduren met een grote hoeveelheid water die afgevoerd moet worden. Voor deze situaties zijn de lijngoten en draingoten ideaal. De goot neemt het overtollige regenwater op en transporteert dit direct naar het achterliggende rioolstelsel. Deze afvoergoten zijn zeer gemakkelijk te plaatsen en leverbaar in vele verschillende uitvoeringen. 

Pompput

Wanneer uw woning geen directe aansluiting heeft op het rioolstelsel biedt een pompput uitkomst. Deze put is een reservoir die het afvalwater opvangt en verpompt naar het achterliggende rioolstelsel. Deze putten worden vaak toegepast bij kelders en souterrain waarbij de riolering te hoog ligt. Ook voor overtollige hemelwater kunnen deze putten ingezet worden. 

Neem contact op wanneer u wilt weten welke oplossing het meest geschikt is voor uw rioleringsprobleem. Ook voor het aanleggen van een PVC rioolstelsel leveren wij advies op maat. Elk denkbare variant en afmeting PVC afvoerbuis en bijbehorende hulpstuk is in het assortiment te vinden!  • Voor 17:00 besteld = morgen in huis
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x