Infiltratiekratten | Infiltratieput

Regenwater opvangen met infiltratiekrat

Een infiltratiekrat wordt ook wel een infiltratieput en regenwaterput genoemd. Vanaf de jaren 80 is de tendens ingezet om afvoer van afvalwater en hemelwater te scheiden. Het is een oplossing om de belasting op het openbare riool te verminderen.  De juiste wijze van het regenwater opvangen is al tijdenlang een lastig probleem. Door de veranderingen in het klimaat komen extreme regenbuien steeds vaker voor. De openbare rioleringen zijn hier vaak niet tegen opgewassen. Een optimale duurzame oplossing is infiltratie via de grond. Echter heeft deze ook moeite om grote hoeveelheden water te verwerken. Gelukkig biedt het infiltratiekrat dé oplossing.

De kratten bestaan uit PVC buizen met een omwikkeling van waterdoorlatend filterdoek. Ook is hij voorzien van een blad- en zandvanger om eventuele verstoppingen te voorkomen. Het krat heeft zowel een berging- en infiltratiefunctie. Bij een regenbui zal het water direct naar het krat worden afgevoerd. Wateroverlast wordt hiermee voorkomen en u draagt hiermee bij de ontlasting van het openbare rioolstelsel.

Varianten regenwaterput

Het juiste infiltratiekrat kopen is belangrijk voor een optimale afvoer van hemelwater. Het maken van uw keuze is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het aantal vierkant meters, de hoeveelheid regenwater, de grondwaterstand en de eventuele verkeersbelasting.

De afmetingen van het krat kan berekend worden aan de hand van deze factoren. Een voorbeeld van een berekening ziet er als volgt uit:

U heeft een tuin van 16 x 10 meter = 160 m2. Per vierkante meter valt circa. 30 liter regenwater.
Voor deze 160 m2 tuin moet u de vermenigvuldiging maken met het aantal liters regenwater per vierkante meter. 160 x 30 = 4800 liter. Dit aantal liters is in dit geval benodigd voor een optimale infiltratie van het regenwater.

Infiltratiekrat kopen

Neem contact op met ons wanneer u wilt weten welk krat het meest geschikt is voor uw situatie. Zo krijgt u altijd de juiste oplossing om regenwater op te vangen en  op een duurzame, ecologische wijze te infiltreren!  • Voor 17:00 besteld = morgen in huis
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x