PVC hulpmiddelen

Sorteer op:

Snelle levering
SKU: AP.215.104
€23,99
Snelle levering
SKU: AP.215.102
€14,25
Snelle levering
SKU: AP.215.100
€7,49
Snelle levering
SKU: AP.359.118
€13,50

PVC hulpmiddelen

Deze PVC hulpmiddelen zijn onmisbaar bij het monteren van uw PVC rioleringsbuizen en hulpstukken. Hiermee creëert u moeiteloos een hoogwaardige riolering. Voordat u met eventuele lijm of glijmiddel werkt is het belangrijk om een vetvrij oppervlak te creëren. Dit doet u eenvoudig door middel van de PVC cleaner. Met de Griffon PVC lijm beschikt u over een zeer sterke lijm die uiterst geschikt is voor hechting tussen buizen en hulpstukken. Gebruik het glijmiddel om gemakkelijk PVC manchetverbindingen te maken.

PVC hulpstukken; onmisbaar voor een efficiënte riolering

Een rioleringssysteem vormt een belangrijk onderdeel voor de basis van ieder gebouw. De riolering zorgt voor de afvoer van vuilwater naar het openbare rioolstelsel. Een groot onderdeel hiervan zijn de PVC afvoerbuizen, echter zorgen de verschillende pvc hulpstukken dat het stelsel daadwerkelijk kan functioneren. In deze hulpstukken wordt onderscheid gemaakt tussen de mof- en spie en SN4- en SN8 varianten.

Mof- en spie

Een onderscheidende factor binnen de PVC hulpstukken zijn de mof en spie. Een mof houdt in dat het hulpstuk beschikt over een verdikking waarin een spie geplaatst wordt. De mof kan voorzien zijn van een lijmrand of een manchetmof. In het geval van de lijmrand dient u gebruik te maken van PVC lijm om de verbinding te maken. Bij een manchetmof gebruikt u glijmiddel.

De spie is een glad einde van de pvc die in een mof-opening past. Zoals boven beschreven kan dit door middel van glijmiddel of pvc lijm afhankelijk van het type mof. Vergeet niet om cleaner te gebruiken om een vetvrije oppervlak te creëren. 

SN4- en SN8

Uiteraard wilt u dat uw riolering bestand is tegen de belasting die het te verduren krijgt. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen de SN4- en SN8 stijfheidsklasse. Het verschil tussen deze twee varianten is de belasting. De SN4-klasse is de standaard klasse en is geschikt voor algemene toepassingen zoals riolering rondom woningen en bedrijfspanden. Deze versie wordt het meest gekozen. De SN8-klasse is zwaarder belastbaar en wordt veelal toegepast bij de wegenbouw waarbij de PVC wordt blootgesteld aan zwaar verkeer.

IrriTech; volledig PVC assortiment

In het assortiment vindt u alle PVC hulpstukken in zowel SN4 en SN8. Naast het volledige assortiment wordt alles uit eigen voorraad geleverd. Dit resulteert in een snelle levering en de mogelijkheid om direct af te halen bij ons verkooppunt. Staat uw gewenst hulpstuk er niet bij? Neem dan gerust contact op!

  • Voor 17:00 besteld = vandaag verstuurd
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x