Beadfilters

Sorteer op:

-12% korting
Dankzij het compacte bypass systeem wordt de zeswegklep tijdens het filteren volledig omzeild en gaat het water in een rechte lijn direct het filter in en uit.
€215,38 €190,00
Aquaforte EconoBead beadfilters zijn gesloten drukvaten gevuld met plastic beads. Deze beads drijven en zorgen voor de mechanische en biologische filtratie.
€770,00
Zorgt voor een volledig automatisch spoelproces voor de UltraBead filters! Past op elk type UltraBead. Stuurt automatisch de blower en de filterpomp aan.
€1.470,15
UltraBead beadfilters (AquaForte) zijn gesloten drukvaten gevuld met beads. De beads in de Aquaforte UltraBead zorgen voor mechanische/biologische filtratie.
€1.745,00
complete “PLUG & PLAY” Econobead EB 50 filterinstallatie voorgemonteerd op een kunststof pallet.
€2.689,83
complete “PLUG & PLAY” Econobead EB 60 filterinstallatie voorgemonteerd op een kunststof pallet.
€3.023,79
complete “PLUG & PLAY” Econobead EB 60 filterinstallatie voorgemonteerd op een kunststof pallet.
€3.744,95

Beadfilter

Een beadfilter is een gesloten (druk)vat gevuld met plastic korrels (beads) en zorgt voor zowel een mechanische als biologische filtratie. De beadfilters van AquaForte zijn te verkrijgen in de modellen Econobead en Ultrabead. In beide modellen zijn er diverse uitvoeringen voor vijvers van 10 tot maximaal 100m3 waterinhoud.

Beadfilters met mechanische filtratie

De beads drijven in het drukvat en zitten daardoor zeer dicht op elkaar wat zorgt voor een optimale mechanische filtratie. De pomp drukt het water langs de beads en alle vuildeeltjes blijven tussen de beads hangen. Naarmate het beadfilter langer gebruikt wordt ontstaat er een biofilmlaag (plakkerige laag) op de beads waardoor ook de kleinste vuildeeltjes blijven hangen.

Beadfilters met Biologische filtratie

De beads in de beadfilter met biologische filtratie hebben een aanhechtingsoppervlakte van circa 1600m2 per m3 en dat is tot wel 6x meer als bij een meerkamerfilter met japanse matten.

De Econobead en Ultrabead filters zijn uitgerust met een 6-weg (spoel)klep, voor de Ultrabead is er ook een volautomatische spoelklep, de Ultrasonic II te verkrijgen.  

Naast de losse Econobead en Ultrabead filters hebben wij ook nog complete Plug and Play beadfiltersets

Heeft u hulp nodig om voor uw situatie het juiste filtersysteem samen te stellen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.  • Gratis verzending vanaf €150,- (m.u.v. PE, PVC & drainage 150 meter rollen)
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x