Filtertechniek

Voor een optimale waterkwaliteit is een filtersysteem één van de belangrijkste onderdelen van uw vijver / waterpartij. Filters zijn in zeer veel uitvoeringen te verkrijgen, van klein tot groot.

Of u nu een mechanisch-, biologisch-, pomp gevoed of een gravity filter zoekt, wij hebben het allemaal in ons assortiment.

Voor iedere situatie hebben wij een passend filtersysteem.

Al bij de aanleg van uw vijver / waterpartij is het belangrijk om vooraf te bepalen op welke manier u wilt gaan filteren.

Een veel voorkomend systeem is een gravityfilter. Middels een bodemdrain komt het water dan door de waterdruk (wet van de communicerende vaten) in uw filtersysteem, zonder dat u hierbij een pomp gebruikt. De pomp plaatst u dan na het filter en als de waterstand in het filtersysteem zakt wordt het automatisch door het gravitysysteem weer op peil gebracht.

Voordeel is dat alle vuildeeltjes en plantenresten direct in het filter terecht komen en daar van het water gescheiden worden voordat het weer door de pomp wordt teruggepompt.

Om de grove vuildeeltjes op te vangen wordt er vaak een mechanisch voorfilter geplaatst, zoals een trommelfilter ,ultrasieve of vortex. Middels een afvoerkraan kunt u dan gemakkelijk alle achtergebleven vuildeeltjes afvoeren.

Als (hoofd)filter zijn er diverse uitvoeringen te krijgen, bijvoorbeeld een meerkamerfilter, beadfilter of showerfilter.

Heeft u hulp nodig om voor uw situatie het juiste filtersysteem samen te stellen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.  • Gratis verzending NL & BE vanaf €150,- (m.u.v. PE, PVC & drainage rollen)
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x