UV-C lamp

Sorteer op:

Philips Vervang TL 55 watt ten behoeve van de TMC Pro Pond UV 110. Deze vervanglamp staat garant voor een intense werking. Lengte ca 89cm.
€27,50
-23% korting
TMC Pond Clear Advantage UV lamp, geschikt tot een maximale flow van 9,0 m3/uur. De TMC pond Clear Advantage is te verkrijgen in 8, 15, 16 en 25 Watt.
€ 103,50 €79,95
In de Blue Lagoon Spa / Hottub UV-C wordt een UV-C straling gegenereerd van 253,7 nm golflengte door de speciale Philips UV lamp, welke zorgt voor een dodende werking op bacteriën.
€155,00
-29% korting
Philips vervang UV-lamp TL 130 watt Amalgaam met 110mm aansluitingen. Ideaal voor lage drukpompen om zoveel mogelijk drukverlies te voorkomen. Max. druk 2 bar.
€ 279,50 €198,00
In de Blue Lagoon UV-C Tech wordt een UV-C straling gegenereerd van 253,7 nm golflengte door de speciale lamp, welke zorgt voor een bacteriedodende werking.
€211,00
Blue Lagoon UV-C Timer In de Blue Lagoon UV-C Timer wordt een UV-C straling gegenereerd van 253,7 nm golflengte door de speciale lamp, welke zorgt voor een bacteriedodende werking.
€367,00
De RVS binnenzijde voor reflectie van de UV-C straling waardoor de efficiency tot 35% wordt vergroot. Dankzij de Blue Lagoon UV-C Timer+ zal uw water op een efficiënte en veilige wijze worden gedesinfecteerd en behoudt u een uitstekende waterkwalitei...
€423,00
Blue Lagoon UV-C Amalgaam In de Blue Lagoon UV-C Amalgaam wordt een UV-C straling gegenereerd van 253,7 nm golflengte door de speciale lamp, welke zorgt voor een bacteriedodende werking.
€531,00
Blue lagoon UV-C pro 75 watt of UV-C pro 13owatt Amalgaam.In de Blue Lagoon UV-C Pro wordt een UV-C straling gegenereerd van 253,7 nm golflengte door de speciale UV lamp.
€810,00

UV-C

Een groene vijver is naast dat het geen mooi aanblik geeft ook niet goed voor de waterkwaliteit en leefomgeving van vissen. Er zijn verschillende oorzaken van een groene vijver. Zo kan het zijn dat het vijverwater onlangs is ververst en nog niet in evenwicht is. Ook speelt de zon een belangrijke rol bij het verkrijgen van een groene vijver. Als de vijver constant in de zon ligt is de kans groter dat zweefalgen zich sneller vermenigvuldigen. Verder kan het zo zijn dat de zuurstofplanten zijn uitgewerkt of het filtersysteem niet goed meer werkt. Tot slot kan een overvloed aan voedingsstoffen ook invloed hebben. UC-C lampen bieden een uitkomst en zorgen voor een heldere vijver.

Hoe werkt UV-C eigenlijk?

Het water van de vijver wordt door middel van een vijverpomp door een UV-C unit gepompt. Deze unit bevat UV-C lampen die ervoor zorgen dat al het water wat door de unit stroomt wordt blootgesteld aan UV straling. De straling zorgt ervoor dat micro-organismen zich niet meer kunnen vermenigvuldigen. Hierdoor verdwijnt de groene gloed en wordt het vijverwater weer helder zonder de toevoeging van chemicaliën.

Voordelen van het gebruik van UV-C

 • UV-C geeft snel resultaat
 • Geen chemicaliën nodig
 • Beschermt de vissen tegen ziektekiemen
 • Minder energie- en onderhoudskosten
 • Milieuvriendelijke methode
 • Overdoseren is niet mogelijk
 • Minder werk aan het onderhoud van de vijver

 

 

 • Gratis verzending NL & BE vanaf €150,- (m.u.v. PE, PVC & drainage rollen)
 • Specialistisch advies
 • Eigen voorraad
 • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x