Verwarming | vijver warmtepomp

Warmtepomp vijver

Een toepassing waar de warmtepomp voor gebruikt wordt is de vijver verwarmen. Op een zeer energiezuinige en milieuvriendelijke manier kunt u de vijver verwarmen, zodat er een ideaal leefklimaat voor vissen gecreëerd wordt. Met name in de koudere maanden kan het voor vissen of andere gedierte prettig of noodzakelijk zijn om het vijverwater te verwarmen. 

De vijver warmtepomp haalt 80% van zijn energie van de warmte uit de lucht en 20% uit elektrische energie. U kan zich wel voorstellen wat voor een energiebesparing dat oplevert voor uw vijver. Dankzij het digitale besturingssysteem van de warmtepomp stelt u moeiteloos de gewenste temperatuur van het water in. Uw vijver verwarmen was nog nooit zo eenvoudig.

Waarom uw vijver verwarmen?

  • Minder kans op vorstschade
  • Vissen komen makkelijker en gezonder de winter door en hebben daardoor meer weerstand
  • Een actievere filter bij warmere temperaturen
  • Vijverwater heeft sneller zijn balans terug in het voorjaar
  • Dankzij hogere temperaturen wordt het vijverseizoen verlengd

Werking warmtepomp

De werking van een vijver warmtepomp is grotendeels gebaseerd op het natuurkundig principe, dat indien men een gas comprimeert tot een hogere druk, de temperatuur stijgt. In de pomp wordt het gas in een gesloten systeem gecomprimeerd door een compressor. Het gecomprimeerde gas, ca. 60 graden, wordt door een titanium warmtewisselaar gestuurd waardoor aan de secundaire zijden het water stroomt. Nadat het gas zijn warmte heeft afgegeven, wordt de druk van het gas verlaagd door middel van expansie. Na het verlagen van de druk is de temperatuur van het gas laag en kan er weer nieuwe (duurzame) energie uit de buitenlucht worden toegevoegd door middel van de verdamper. Hij haalt op deze manier warmte uit de lucht.

Warmtepomp: vele toepassingen

De warmtepomp is een veelgebruikte pomp. Je vindt hem bijvoorbeeld in witgoedapparaten en vele verschillende soorten verwarmingen. Hij wordt als zeer efficiënt en duurzaam ervaren. De combinatie met zijn veelzijdigheid maakt hem een zeer populaire pomp. Hij kan huishoudens honderden euro's op jaarbasis besparen op het gebied van stroomverbruik. Deze pomp bewijst dat de combinatie warmtepomp zwembad op een voordelige, duurzame manier zorgt voor een verlenging van uw zomerseizoen!

   • 10.000+ producten
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x