Trommelfilter | Vijverfilter

Sorteer op:

AquaForte trommelfilter besturingskast 'standaard'. Deze besturingskast is ook te verkrijgen in 'deluxe' en 'VDE' uitvoering.
€610,00
AquaForte trommelfilter besturingskast 'deluxe'. Deze besturingskast is ook te verkrijgen in 'standaard' en 'VDE' uitvoering.
€680,00
AquaForte trommelfilter besturingskast 'VDE'. Deze besturingskast is ook te verkrijgen in 'standaard' en 'deluxe' uitvoering.
€1.495,00
De Aquaforte AFT-1 trommelfilter is de schoonmaakkoning van de vijver. Met een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding is dit dé keuze voor uw vijver.
€1.499,00
AquaForte trommelfilter ATF-350 inzetmodel met volledig open trommel. Dit trommelfilter is te verkrijgen in een 45m3/uur en 75m3/uur uitvoering.
€3.095,00
AquaForte trommelfilter ATF-500 inzetmodel met volledig open trommel. Dit trommelfilter is te verkrijgen in een 45m3/uur en 75m3/uur uitvoering.
€4.195,00
AquaForte trommelfilter ATF-350 met volledig open trommel. Dit trommelfilter is te verkrijgen in een 45m3/uur en 75m3/uur uitvoering en als los inzetmodel.
€4.050,00
AquaForte trommelfilter ATF-500 met volledig open trommel. Dit trommelfilter is te verkrijgen in een 45m3/uur en 75m3/uur uitvoering en als los inzetmodel.
€5.995,00

Trommelfilter: voor de perfecte schone vijver

Het vijverfilter of trommelfilter is tegenwoordig onmisbaar voor de vijver. Takjes, bladeren en andere verontreinigingen krijgen geen kans meer met deze filter. Deze vijverfilter is één van de belangrijkste vijver onderdelen. Het filter is in feite een zeef die die om een trommel gespannen zit. Vijverwater wordt aan de binnenzijde van de stilstaande trommel ingevoerd en via de buitenzijde wordt het water teruggevoerd naar de vijver. Hierdoor wordt het vijverfilter ook wel trommelfilter genoemd. Een vijverfilter heeft echter wel een bijzondere wijze van schoonmaken. Een normale zeef moet u handmatig schoonmaken. Het vijverfilter doet dit automatisch. Dit gebeurt als volgt:

  • Het waterniveau aan de buitenkant van de trommel daalt als de zeef vol loopt met vuil.
  • De dalende waterstand start een spoelcyclus
  • De trommel draait hierdoor langzaam en wordt schoongespoten: een schone vijver is het resultaat!

Een goede filter is dus de basis voor een schone en onderhoudsvriendelijke vijver. Belangrijk is het kiezen van een filter met de juiste capaciteit. Hiermee voorkomt u dat het vijverwater groen wordt en alg ontstaan. Een filter is dus onmisbaar voor een levendige en gezonde vijver. Wanneer u de vijver aanlegt wilt u er jarenlang van kunnen genieten. Enkel de beste filters kunnen de kwaliteit van de vijver op peil houden. Het kiezen van het juiste filter is dan ook een cruciale beslissing voor de toekomst van uw vijver. De prijs van een filter is vaak een goede indicatie voor de kwaliteit. In dit geval geldt hoe hoger de aanschafprijs, hoe hoger de kwaliteit. Een voorbeeld dat een goede vijverfilter relatief voordelig kan zijn bewijst het Aquaforte AFT-1 trommelfilterBekijk ons assortiment en neem contact op met de klantenservice voor een advies op maat!

  • Gratis verzending NL & BE vanaf €150,- (m.u.v. PE, PVC & drainage rollen)
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x