Waterbehandeling zwembad | zwemvijver

Waterbehandeling van uw zwembad is essentieel voor de gezondheid van uw zwembadwater. Algen en bacteriën moeten worden gedesinfecteerd, zodat uw water schoon en helder wordt en blijft. Zo kunt u optimaal genieten van uw zwembad. Het desinfecteren gebeurt voornamelijk met het toevoegen van chloortabelletten aan het water. Het chloor kan ook via een geautomatiseerde dosering vanuit een systeem worden toegevoegd. Ook zout is een goede optie om uw water te reinigen.

Ultieme waterbehandeling zwembad: Aquascenic HD

Er zijn vele verschillende methoden en producten om uw zwemwater schoon te krijgen. De Aquascenic HD is een systeem dat door middel van hydrolyse uw zwembad, zwemvijver en natuurvijver milieuvriendelijk, effectief schoonmaakt.

De Aquascenic HD is geschikt voor zwembaden, zwemvijvers en natuurvijvers. Dit maakt het hydrolysesysteem veelzijdig inzetbaar. Door zijn zeer ecologisch verantwoorde werkwijze voorkomt hij schade voor planten en vissen in uw natuurvijver. Het ontbreken van chloor- en zoutgebruik resulteert in chloorvrij zwemmen in uw schone zwembad en zwemvijver. Hij is zelfs inzetbaar als anti legionella systeem. Ook kan hij meerdere apparaten aansturen om een volledig of deels geautomatiseerd zuiveringsinstallatie te creëren.

Wat is hydrolyse?

De HD zuivert het water door het toepassen van hydrolyse. Een techniek die de chemische verbinding tussen water (H2) en zuurstof (O) verbreekt door de elektrische spanning. Negatief geladen zuurstof ionen trekken naar de positief geladen elektrode toe. Tijdens dit proces ontstaan er diverse ionen die een oxiderende, desinfecterende werking hebben. Dankzij de toevoeging van koper en zilver ionen wordt de effectiviteit van de hydrolyse vergroot. De koper-zilver ionisatie heeft zeer sterke anti-bacteriële en algendodende eigenschappen. In combinatie met de krachtige oxidatie van het hydrolysesysteem ontstaat een waterbehandeling die zonder toevoeging van chemicaliën uw zwembad, zwemvijver en natuurvijver moeiteloos schoonmaakt en houdt.

De Aquascenic wordt geleverd in die verschillende uitvoering:

UV-C waterbehandeling

Desinfectie kan ook worden verzorgd door een UV-C lamp. Deze lamp genereert een UV-straling die dodelijk is voor algen en (legionella) bacteriën.  Zo zorgt hij voor fris,schoon en helder water. De lamp desinfecteert water op een ecologisch verantwoorde, veilige manier. Het UV-C licht breekt gebonden chloor af en beschermt uw bad tegen ziektekiemen. Ook houdt hij schimmel-, bacterie- en algenvorming onder controle. De lamp kan het gebruik van chloor en andere chemicaliën tot 80% verminderen. Hij voorkomt chloorlucht en irritatie aan huid en ogen (rode ogen).

Wilt u weten welke waterbehandelingsmethode het meest geschikt is voor uw situatie? Neem dan contact op en krijg advies op maat voor de beste waterbehandeling voor uw zwembad!  • 10.000+ producten
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x