Zwembadpomp

Zwembadpomp kopen? Breed assortiment van verschillende merken

Een zwembadpomp vormt de basis voor schoon, helder zwemwater. De pomp heeft als functie om het water in beweging te brengen en het water rond te pompen. Tijdens het rondpompen gaat het zwembadwater door een zwembadfilter, deze haalt fijne vuildeeltjes uit het water. Meestal is dit een zandfilter, maar ook nanofiber filters geven een goede filtratie. Afhankelijk van het zwembadsysteem komt het water ook nog langs een desinfectie-apparaat en/of wordt het verwamt door een verwarmingselement. Dit proces herhaald zich continu waardoor een goede waterconditie behouden blijft. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een zwembadpomp?

Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over uw keuze en de wensen die u heeft. Zo zijn er een aantal punten waar u rekening mee moet houden. 

  • Hoe groot is mijn zwembad / hoeveel waterinhoud? Een pomp moet voldoende capaciteit hebben om het water binnen een bepaalde tijd te kunnen rondpompen. Dit wordt uitgedrukt in liter per uur of kuub per uur (l/u, m³ per uur). Bij de specificaties van de pomp wordt dit vrijwel altijd aangegeven.
  • Waar wordt de pomp geplaatst en hoeveel weerstand kan de pomp ondervinden? Indien het water ook een hoogteverschil moet overbruggen tijdens het rondpompen, dan is het belangrijk dit mee te nemen in de keuze. Dit noemen we de opvoerhoogte. Samen met het aantal liter per uur vormt dit de curve van een pomp. Bij een hogere opvoerhoogte hoort een lagere capaciteit. Dit komt omdat een deel van de capaciteit verloren gaat doordat er een hoogteverschil overbrugt moet worden. 
  • Geluidsniveau en energieverbruik. Om in stilte te kunnen genieten is het ook van belang om het producerend geluidsniveau te bekijken. Dit is ook enigszins afhankelijk van de plek waar de pompt komt te staan. Verder moet u zich bewust zijn van het energieverbruik van een pomp. Een pomp met zogeheten overcapaciteit is vaak wel duurder in de aanschaf, maar kan op lagere toeren draaien waardoor deze energiezuiniger is. Ook is het beter voor de levensduur van een pomp als deze niet constant op zijn top hoeft te draaien.

Irritech heeft een ruim assortiment zwembadpompen. Indien u op zoek bent naar een product welke niet aanwezig is op onze website, kunt u ons altijd raadplegen. Wij helpen u graag verder. 


  • 10.000+ producten
  • Specialistisch advies
  • Eigen voorraad
  • Zakelijk & Particulier
Hulp nodig?
Wij helpen u graag verder!   Contact >
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x