Zwemvijver | Zwemvijver aanleggen

Ook voor uw zwemvijver kunt u bij ons terecht. Wij leveren alle producten voor de waterkwaliteit van zwemvijvers in diverse types. Om u een beeld te geven van de mogelijkheden hebben wij 5 types in beeld gebracht. U krijgt zo een idee welke zwemvijver het beste bij u past en welke producten nodig zijn.

 

Puur natuur zwemvijver


Dit type zwemvijver biedt een rijke natuurervaring, met een diverse verscheidenheid aan flora en fauna. Bij dit type komt geen filtertechniek aan te pas, maar er kan gebruik worden gemaakt van een kleine waterval, springbron of waterattractie. Het is normaal dat het water met periodes troebel is, maar over het algemeen is het water helder. Er zijn geen, of weinig, energiekosten en het onderhoudt wordt periodiek uitgevoerd. (snoeien van beplanting, schoonmaken van de bodem). De wanden van dit zwemvijvertype worden niet vrijgehouden van algen of biofilm. Het gebruik van bacterien is sterk aanbevolen om het onderhoud te verminderen en de waterkwaliteit in het algemeen te verbeteren.

 

 

Natuurlijk


Dit type is vrijwel gelijk aan type 1, met het verschil dat hierbij een beetje techniek wordt gebruikt. Het water is overwegend helder met een gering energieverbruik. Bepaald onderhoud wordt periodiek gedaan (snoeien van beplanting) en het regelmatige onderhoud kost weinig moeite (schoonmaken van de skimmer). Voor het technisch onderhoud worden er skimmers, zeefbochtfilters en eventueel UV-C ingezet. Natuurlijke zwemvijvers bieden een intense natuurlijke zwemervaring.

 

 

 

Helder


Dit type zwemvijver biedt een natuurlijke ervaring, goede plantgroei en een diversiteit aan fauna. De zorgvuldig uitgekozen techniek zorgt het hele jaar door voor helder water. Toegepaste technieken: bodemdrains, skimmers, zeefbochtfilters, beadfilters en UV-C. Onderhoud wordt periodiek uitgevoerd (snoeien van beplanting). Daarnaast is regelmatig onderhoud noodzakelijk (bijvoorbeeld backwashen van de filter). Heldere zwemvijvers bieden een fijne natuurlijke ervaring in helder zwemwater.

 

 

 

Kristalhelder


Genieten van zwemmen in natuurlijk water met (beperkte) flora en fauna, mogelijk gescheiden van het zwemgedeelte. Dit type zwemvijver wordt ook wel 'Hybride' genoemd. De constructie en de filtertechniek van deze zwemvijver garanderen het hele jaar door kristalhelder zwemwater. Energiezuinige pompen lopen gedurende het seizoen 24/7. Het zwemseizoen kan gemakkelijk worden verlengd door gebruik te maken van warmtepompen. Regelmatige verzorging en onderhoud is noodzakelijk. Kristalheldere zwemvijvers bieden een biologische zwemervaring.

 

 

 

Biopool


Dit type ziet eruit als een traditioneel zwembad, maar er wordt gebruik gemaakt van de filtertechniek van een zwemvijver. Daarnaast worden er voedingsstoffen onttrokken (fosfaatfilters), eventueel aangevuld met hydrolyse/ionisatie. Biopools maken geen gebruik van plantenzones. De bodem en wanden kunnen worden schoongemaakt met een zwembadrobot.

 

 


 

Wilt u meer informatie?

Wij helpen u graag verder!   Contact >

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x